Foto: Starsport

Pobeda za samopuzdanje, ali problemi u igri i dalje ostaju.

Uradio je Partizan ono što je morao i ubedljivo savladao nedoraslog rivala. Pobeda od 4:1 protiv Hamruna deluje impresivno i za Partizan je najbitnije da je prkatično obezbedio mesto u grupnoj fazi Lige konferencija i uz to drugi put u nizu trijumfovao, ali je daleko ovo od neke igre koja može da bude zalog za budućnost.

Defanziva je i dalje problematična i svaki ozbiljniji napad je opasnost pred golom, a to se najbolje videlo posle prvog gola rivala sa Malte kada je usledila panika koja umalo nije rezultirala ozbiljnijom dramom. Moraće u klubu ozbiljno da razmisle o zadnjem veznom jer ovakav Fejsa nije rešenje ni na ovom nivou, a kamoli nešto ozbiljnije, a ni Marković nije doneo čvrstinu u odbrani, pre bi se reklo samo još više panike. Petrić je isprobao formaciju za tri štopera, ali ne deluje da je previše dobio odbrambeno, ali su su zato u napadu profitirali Marko Živković i Patrik Andade. Curenje na brodu koji tone je za sada zaustavljeno, a ogroman posao tek predstoji.

Popović – Nije imao posla prvi čuvar mreže Partizana od samog starta utakmice. Iako je Hamrun prvi zapretio, nijedna lopta nije išla u okvir gola, pa se učinak prvog čuvara mreže uglavnom merio po preciznim dodavanjima kada bi ekipa krenula u posed. Zbog toga je u finišu prvog poluvremena izgleda bio uspavan pa je posle jednog slobodnog udarca traljavo intervenisao i umalo skrivio gol, ali je napadač Hamruna srećom napravio faul. U nastavku primo gol za koji nije bio kriv, ali generalno delovoa neubedljivo – 6.

Urošević – Težak period je iza kapitena Partizana i loša forma, ali bi možda ovaj meč mogao da bude preketnica. Nije tu bilo previše posla u odbrani iako je u prvom poluvremenu opasnost po gol Popovića dolazila sa njegove strane, bio je strpljiv i dobrim postavljanjem sprečavao ozbiljniji pokušaj. Gol posle kornera došao je kao melem na ranu a usklik oduševljenja je pokazao koliki je bio pritisak na njemu i saigračima. Ponovo je zkazao kada su u pitanju prodori po njegovoj strani čak i u ovakvoj formaciji -6

Marković – Iako Maltežani nisu bili opasni, mučio se povremeno Marković. U dva navrata je lako ispadao na prvu fintu da bi se potom ispravljao, ali je jasno da ima problem sa bržim igračima koji igraju po zemlji i to je nešto o čemu će u Partizanu morati da porade u narednom periodu. U nastavku se potpuno raspao. Prvo je izgubio loptu na sredini posle koje je rival imao dobru šansu, da bi kod primljenog gola ostavio igrača Hamruna samog koji je lako postigao gol glavom. Mogao golom posle korner au 70. minutu kada je bio na drugoj stativi a popravi utisak, ali ni to nije ušlo – 5.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Saničanin – Bio je tih Saničanin, izblokirao sve što je trebalo u prvih 45. minuta u povratku u prvi tim. Teško je reći koliko je do formacije protiv impotentnog rivala kakav je Hamrun, ali je delovao solidno i sigurno. U nastavku dva puta odlično intervenisao i prečio da Hamrun za kratak period postigne i drugi gol. Najbolji igrač u Partizanovoj odbrani – 6.5

Vujačić – Dobio je sve vazdušne duele po običaju i ovoga puta nije imao problem sa nekim hitronogim napadačem. Sjajno je reagovao kod drugog gola kada je posle kornera Živkovića sjajno spustio loptu na drugu stativu koju je Urošević smestio u mrežu. U nastavku dozvolio neke skokove u kaznenom prostoru, ali je generlano bio solidan -6.

Živković – U formaciji sa tri štopera dobio je ofanzivniju ulogu, što je iskoristio da bude agresivan na polovini rivala. To je rezultiralo presečenom loptom nakon presinga posle koje je pao prvi gol, a zatm je odlično izveo i korner kod drugog gola. Iako nije bio direktan asistent ni u jednoj situaciji, dao ogroman doprinos otključavanju brave Hamruna. i u nastavku je inicirao šansu koju je upropastio Dijabate. Dva puta je sjajno centrirao, ali su Marković i Andrade propustili da se još više istakne i asistencijama – 7.

Fejsa – Nije ovo bila utakmica koja bi Fejsu i vezni red stavile u problem kao što je to bilo protiv Kiprana, ali se i ovde videlo a iskusni igrač Partizana nije na potrebnom nivou. Imao je sporadično traljave reakcije koje je na iskustvo ispravljao, ali teško će to moć da radi protiv boljeg protivnika. Ni u nastavku nije ostavio mnogo bolji utisak i čini se da Partizan nema rešanja za odlazak Zdjelara – 5.5

Foto: Starsport.rs ©

Andrade – Ako je neko profitirao od nove formacije Gordana Petrića, onda je to Patrik Andrade. Čekali su u Humskoj da se pojavi igrač koji je na pripremama nagovestio da bi mogao da bude pojačanje i konačno dočekali. Spretno je prosledio loptu ka Rikardu kod prvog gola, sjajno povukao kontru koju je pretvorio u asistenciju za Dijabatea kod trećeg i generalno pravio mnogo problema odbrani Hamruna. Očigledno je da mu ofanzivnija uloga prija više nego kada igra duboko na svojoj polovini sa defanzivnim zadacima kao prioritet broj jedan. Traljavo šutirao u drugom poluvremenu u dve situaciji kada je mogao možda i do gola – 7.5.

Dijabate – Jednom rečju, klasa. Nije Dijabate briljirao kao na prethodnom meču, ali je svojom agresivnošću bio okidač za dobar presing i konstantno se kretao tako da bude pretnja golu protivnika. Kada je delovalo da će za njegove standarde odigrati tiho prvo poluvreme sevnula je kontra koju je sa lakoćom ispratio i poslao loptu u mrežu. Igrom se nameće kao lider na terenu. U rugom poluvremenu je propustio dve šanse, ali je bio stalna opasnost i razigravao i saigrače.Aplauz na kraju meče svedoči koliko je brzo ostavio trag u dresu Partizana – 7.

Menig – Ponovo je Menig odigrao u nevidljivom modu u kojem se nalazi od početka sezone. Zuji, trči, ali učinak čak i protiv ovakvih rivala baš tanak. Oprobao je udarac iz solidne pozicije, ali je kao i sve u njegovoj igri to delovalo prilično mlako. Petrić ga izveo posle 13 minuta u nastavku – 5.

Foto: 2022 Starsport.rs ©

Gomeš – Ovo već počinje da liči na onog Rikarda iz prošle sezone. Treći gol u nizu na evrosceni, veliko samopouzdanje u igri i sada već prepoznatljiva golgeterska forma. Trebaće oakav Gomeš Partizanu u nastavku ove sezone i vađenju iz i dalje teške situacije – 7.

Belić od 58. minuta – Dobio žuti odmah po ulasku u igru nakon što je faulom ispravio prethodnu geškuu. Međutim, kako je igra odmicala bio je sve bolji i uneo preko potrebnu čvrstinu u igru Partizana koji je ponovo počeo da stvara šanse i pomeri rivala daleko od gola. Sjajno asistirao Dijabateu koji je propustio odličnu šansu – 6.

Jović od 81 – Imao dobar potez kada je sjajno gurnuo loptu za Dijabatea. ali nije imao previše vremena da pokaže više. Bez ocene.

Terzić od 90 – Premalo vremena da bi bio ocenjen.

Baždar od 90 – Premalo vremena da bi bio ocenjen.

BONUS VIDEO Humskom se orilo Uprava napolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare