Foto: Starsport.rs ©

Fudbaleri Partizana pobedili su Hamrun u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencije sa 4:1.

Fantastično poluvreme i neki novi, neprepoznatljiv Partizan, uz, budimo iskreni – nedovoljno jak tim Hamruna, idealno su „seli“ Gordanu Petriću.

PROČITAJTE JOŠ:

Petrić je svesno prepustio loptu rivalu u nekim momentima, tražio od svojih igrača presing i kada je do njega došlo, Hamrun nije znao da odgovori.

Crno-beli su na različite načine postizali golove, bilo iz kontri, prekida ili uigranih kombinacija i dobro im je došlo što su našli ipak slabijeg protivnika da se uigravaju.

To ne znači da Hamrun tokom 90 minuta nije bio bez prilika. Ali znači da je bio bezopasan u prvom poluvremenu, kada je praktično sve rešeno. Drugo poluvreme je bilo opomena da ne sme da bude opuštanja u timu iz Humske, jer i Spartansi to znaju da kazne.

Već u 15. minutu tim iz Humske poveo sa 1:0. Marko Živković je uzeo loptu na polovini Maltežana, dodao je do Kvinsija Meniga, a ovaj je maestralno pronašao Rikarda Gomeša.

Špicu sa Zelenortskih Ostrva je ostalo da obiđe golmana gostiju Henrija Bonela i plasira loptu u mrežu.

Već u 25. minutu Partizan je duplirao prednost, kada je sjajna kombinacija posle kornera, „smrzla“ odbranu Hamruna.

Foto: Starsport.rs ©

Živković je izveo korner sa desne strane, Igor Vujačić je glavom uposlio Slobodana Uroševića na levoj stativi i kapitena Partizana je loptu ugurao u mrežu za 2:0.

Igrao se 33. minut kada je Fuseni Dijabate završio kontru iz udžbenika za 3:0.

Hamrun napadne sa više igrača, „pukne“ kontranapad kroz sredinu, Patrik Andrade po dijagonali pošalje pas za Dijabatea, a ovaj bez problema završava zicer akciju za 3:0.

Spartansi, izuzev jednog pokušaja Džonija, imali su još nekoliko izblokiranih šuteva i bili su potpuno „ugušeni“ do poluvremena do kog je Urošević imao još jedan udarac sa dvadesetak metara iskosa i pored gola.

Foto: Starsport.rs ©

Drugo poluvreme se brzo od sna pretvorilo u košmar, jer Partizan u prvih 11 minuta nije bio onaj isti iz prvih 45 minuta.

Trener Hamruna je uveo Elvisa Mašikea i on se u prvih pet minuta našao ispred Popovića.

Dao je sebi predug for, Popović mu je presekao loptu i sprečio ga da šutira, ali se lopta odbila do Mašikea i bio bi pogodak da nisu reagovali defanzivci crno-belih.

Partizan nije mogao da pobegne od primljenog gola. Samo nekoliko minuta posle pretnje Mašikea, Metju Gulamije je bio najviši u skoku pred petercem kluba iz Humske.

Foto: 2022 Starsport.rs ©

Bio je 52. minut kada je glavom matirao Popovića za 3:1, a do isteka sata igre, crno-beli su bili u problemu.

Međutim, slika se promenila do 70. minuta kada su crno-beli imali dve opasne šanse. Prvo je Dijabate izblokiran u poslednjem momentu, a onda je Marković promašio čist zicer glavom posle kornera sa nekoliko metara.

Nije se naročito dugo čekalo na potvrdu Partizanove dominacije u ovom meču.

Foto: 2022 Starsport.rs ©

Dupli pas Rikarda i Andradea iz 77. minuta bio je nerešiv za čitavu odbranu malteškog tima, Andrade je povukao loptu ka sredini i odatle šutira po zemlji za 4:1.

Do kraja meča, crno-beli su oborili tempo, uspeli da iskontrolišu loptu, a zatim i igrčae Spartansa kada su ovi imali prilike.

Jedino što će izabranici Gordana Petrića morati da poprave za revanš koji se igra na Malti naredne sedmice.

Partizan – Hamrun 4:1 (3:0)

(Gomeš 15, Urošević 25, Dijabate 33, Andrade 77  – Gulamije 52)

Stadion: Stadion Partizana, Beograd; Sudija: Filip Glova; Pomoćnici: Bednar, Polaček, Očenaš

Partizan: Popović – Živković, Marković, Saničanin, Vujačić, Urošević, Fejsa, Andrade, Dijabate, Menig, Gomeš;

Hamrun Spartans: Bonelo, Korbalan, Bjeličić, Borg, Emerson, Kamezuli, Prša, Žilaumjer, Džoni, Dodo, Nedeljković (od 46. Mašika);

Partizan - Hamrun 4:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare