Foto: StarSportphoto

Fudbaleri Partizana pobedili su Desnu u trećem meču na pripremama u turskoj Antaliji sa 1:0, a jedini pogodak postigli su u drugom poluvremenu.

Crno-beli su meč rešili pogotkom Žan Kristofa Bajbeka, ostavili su protiv trećeplasiranog tima ukrajinskog prvenstva bolji utisak nego protiv Rubina iz Kazanja i zasluženo su slavili.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvih dvadesetak minuta nije bilo mnogo tempa, delom i zato što je teren u Antaliji bio dobro nakvašen, a padala je i kiša.

Otud se borba uglavnom vodila na sredini terena, ali je bila vidna želja i kod jednih i kod drugih da iz neke brže tranzicije zaprete rivalu.

Partizan je počeo daleko bolje nego protiv Rubina iz Kazanja. Lazar Pavlović je u ofanzivi u nekoliko navrata pokazao korektnu kontrolu lopte, Zdjelar nije mogao da pošalje precizan centaršut, pa nije bilo mnogo kvalitetnih šansi.

Beogradski tim je do isteka pola časa igre više držao loptu u nogama, a Bajbek i ostali momci iz napadačke linije su i presingom pokušavali da oduzmu loptu odbrani Desne.

Foto: StarSportphoto

Velika prilika za Partizan bil je u 30. minutu kada je Nemanja Jović, jedan od boljih u postavi svog tima, iz prekida centrirao Igoru Vujačiću.

Crnogorski internacionalac se našao na daljoj stativi sam i sa pet metara nije savladao golmana Desne, mada je izbegao ofsajd zamku.

U završnih 15 minuta prvog poluvremena Jović je imao još jednu priliku da u sredini proigra saigrače ili šutira na gol, ali je ta šansa propala.

Foto: StarSportphoto

Na početku drugog poluvremena Jović i Aleksandar Lutovac su nagovestili da će predstavljati opasnost na levom krilu.

Jedan dupli pas u 52. minutu je presečen i nije završen pogotkom, ali samo dva minuta kasnije Lutovac je prošao levo, vratio loptu u sredinu za Bajbeka, a ovaj je iz prve pucao i pogodio sa desetak metara za 1:0.

Arveladze je do isteka sat vremena igre bio nešto ofanzivniji i Desna je imala dve polušanse, Ševcov je takođe postao agresivniji.

Stojković je odbranio udarac sa distance u 64. minutu, što je bio najkonkretniji pokušaj igrača Desne, ali je zabrinjavalo što su Ukrajinci zaigrali sigurnije.

U 72. minutu Lazar Marković je spretno probao da uposli Nikolu Štulića u kaznenom prostoru, ali to dodavanje nije prošlo. Poslednjih dvadesetak minuta proteklo je u nešto mirnijoj igri.

Stojković je dobio žuti karton zbog odugovlačenja, Desna je u 85. minutu imala solidnu priliku kada je lopta otišla pored gola Partizana.

Takuma Asano je do kraja imao jedan munjevit trk zaustavljen startom i žutim kartonom, igrači Desne nisu uspeli da za tri minuta nadoknade ugroze crno-bele.

Da podsetimo, crno-beli je ovo bio treći pripremni meč, posle pobede na Zaglebijem 2:1 i poraza od Rubina 2:5.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar