Foto: FK Partizan

Fudbalski klub Partizan je ispunio želju dečaka Radoslava Raičevića, iz sela Blato na Pešteru blizu Sjenice.

Desetogodišnjak je maštao da na svom putu do škole, dugom 11 kilometara, nosi ranac sa grbom svog omiljenog kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Radoslav, za razliku od sestara i brata, navija za Partizan, a kao najmlađem mu je dosad sledovao ranac sa motivima Crvene zvezde.

Njegova želja je bila da ponese omiljene boje, što je i islišeno reakcijom iz Humske 1.

Radoslav je dobio ranac, patike, jaknu, duksericu, trenerku, dres i šorts, kao i igricu monopol, pribor za školu, kalendar, šolje i čestitku sa potpisima igrača.

Porodica Raičević živi sedam kilometara od puta, kroz šume i brda, u trošnoj brvnari u selu Blato. Otac i majka su svoje četvoro dece odgajali da budu srećni sa onim što imaju, odnosno bez onoga što nemaju. Dečaci i devojčice umesto saobraćaja čuju samo lavež pasa, topot konja i vetar koji huči… Druže se sa domaćim životinjama, a jahanje konja Radoslavu je velika zanimacija…

„Gore su nam kiše, nego sneg, verujte. Kad kiša krene slivaju se potoci i udaraju direktno na kuću. Jednom smo morali da bežimo u štalu. Sve smo ove kanale prokopali da bismo to sprečili, ali uvek probije. Kuća je stara, imamo dnevnu sobu i dve prohladne sobice. Deca mi spavaju na tri kreveta. Kupatilo nemamo, već koristimo poljski toalet i korito za koje grejemo vodu na šporetu. Prvi komšija nam je na tri-četiri kilometra. Nije lako…“, rekao je svojevremeno otac Srbislav za portal Srbi za Srbe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare