Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Sezona 2022/2023 je arhivirana, ali pojedini klubovi što iz Srbije, što iz Evrope će najverovatnije želeti da se nikada nije dogodila.

S obzirom na rasplet, i nije teško razumeti zašto.

Partizan je u sezonu ušao sa ciljem da se sa Crvenom zvezdom bori za titulu, no to je ubrzo prešlo u grčevite napore da se zadrži makar druga pozicija i izbore kvalifikacije za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Umesto toga, prolećni deo sezone obeležile su serije kikseva, pa su u Humskoj na kraju spali na četvrto mesto, iza TSC-a i Čukaričkog. A sve to je po Partizan još bolnije s obzirom na činjenicu da tri ekipe iz Superlige idu u grupnu fazu evrokupova.

Ništa bolje nije prošao ni Juventus Dušana Vlahovića i Filipa Kostića, ali ne zbog igara na terenu.

„Stara dama“ je igrala solidno, i bila bi u Ligi šampiona da nije bilo kazne zbog muljanja sa papirima. Ovako, timu iz Torina oduzeto je 11 bodova, dovoljno da takmičenje u Seriji A završe van pozicije koja vodi u elitu. A situacija bi mogla da bude još gora, ako iz UEFA istraga bude okončana nekom sankcijom. Najgora po tim iz Torina je izbacivanje iz Evrope.

Arsenalova je bila bajkovita, ili je bar imala preduslove da to bude. Od 3. do 33. kola u Londonu je postojala vera da mogu do titule, pošto su sav taj period – izuzev kratke smene u 12. rundi – bili prvi, neretko i ubedljivo. Ipak, serija katastrofalnih rezultata u vidu tri remija i to u situacijama kada su vodili 2:0 dovela je Arsenal u situaciju da zavisi od Mančester sitija, a „građani“ su u tim situacijama neumoljivi.

Na kraju, srceparajuće drugo mesto i bolna rana umesto slavlja.

PROČITAJTE JOŠ:

No, ako boli Arsenal, šta tek reći za Borusiju iz Dortmunda?

„Milioneri“ su imali idealnu priliku da protiv Majnca na svom terenu slave i prekinu desetogodišnju dominaciju Bajerna.

Umesto toga, promašen penal Sebastijana Alea, remi 2:2, i karma u vidu gola Džamala Musijale u 89. minutu za pobedu Bajerna nad Kelnom i 11. vezanu „salataru“.

Četiri kluba, jedna sezona, i zajednička želja – zaborav.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape čestitao rođendan sinu Ljubomira Fejse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar