Foto: STARSPORT/Srđan Stevanović

Ekipa sa Karaburme biće u višem rangu, ali se još uvek čeka zvanična potvrda.

Fudbaleri OFK Beograda trebalo bi da se plasiraju u Prvu ligu Srbije, jer se ekipa BSK-a nije pojavila na utakmici poslednjem kola Srpske lige Beograd.

Utakmica je trebalo da ima rezultatski značaj, jer da je BSK uzeo bodove domaćinu, a Zemun slavio u svom meču, tim sa Karaburme ne bi prošao u viši rang. Ovako Zemunu nije ostavljena ni trunka nade.

Pročitajte još

Ipak, zvanična potvrda tek treba da stigne, a OFK Beograd još uvek nije dobio pehar namenjen prvaku Srpske lige.

O celom ovom slučaju oglasili su se iz Fudbalskog saveza Beograda. Saopštenje prenosimo u celosti.

„Obzirom na to da ekipa FK BSK Borča nije došla na utakmicu 30. kola Srpske lige Beograd na kojoj je kao gost trebalo da nastupa protiv domaće ekipe OFK Beograda, komesar za takmičenje Srpske lige Beograd u ponedeljak će zatražiti pisano izjašnjenje FK BSK Borča o razlozima nedolaska.

Nakon toga, komesar za takmičenje Srpske lige Beograd u najkraćem mogućem roku doneće odluku u skladu sa propozicijama za takmičenje Srpske lige Beograd za takmičarsku sezonu 2022/23.

Po završenoj registraciji neodigrane utakmice i registraciji svih utakmica 30. kola Srpske lige Beograd, biće proglašen prvak za sezonu 2022/23.

Takođe, obaveštavamo javnost da pehar koji je navodno danas primila ekipa OFK Beograda nije pehar namenjen prvaku Srpske lige Beograd, niti je uručen od strane zvaničnih lica FS Beograda, jer isti ne može biti uručen pre odluke komesara za takmičenje Srpske lige Beograd“, stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO Mančester Siti gol za 13 sekundi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar