FK Partizan, Rikardo Gomeš, Kvinsi Menig
Foto: FK Partizan Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana savladali su Anortozis sa 2:0 (1:0) u prvom kolu Lige konferencija, a utisak je da su crno-beli mogli da slave i znatno ubedljivije.

PROČITAJTE JOŠ

Ređao je Partizan šansu za šansom, a Aleksandar Stanojević je taktički potpuno razbio kolegu sa klupe Kiprana.

Partizan je igrao na momente visoki presing i tako uspevao da u napadačkoj trećini dođe do lopte.

Poveo je Partizan golom Kvinsija Meniga u 42. minutu. Novajlija Partizana se odlično snašao pri kraju prvog dela nakon što je udarac Lazara Markovića odbranio golman Lorija.

Drugi pogodak na susretu postigao je Rikardo projektilom u 68. minutu. Već dva minuta kasnije je mogao da postigne i drugi pogodak.

Promašio je niz šansi Partizan, pa je pravo čudo što su Kiprani na kraju uspeli da završe meč sa samo dva gola minusa.

Ipak, bili su neprecizni Marković, Jojić, dok je Šćekiću golman rivala poslednjim naporom odbranio gol, a lopta je čak i okrznula stativu.

Jedina mrlja je potencijalna povreda Rikarda Gomeša koji je nakon još jedne sjajne partije morao da napusti igru u 83. minutu kada ga je zamenio Nikola Terzić.

Rikardo je već u prvom poluvremenu završio na travi nakon žestokog udarca u koleno, ali je stisnuo zube i nastavio susret.

Na kraju je ranije izmenjen zbog predostrožnosti, a tek nakon susreta će biti poznato njegovo zdravstveno stanje.

Partizan je upisao prvu pobedu u Ligi konferencija i sada deli prvo mesto grupe sa Gentom koji je sa 1:0 slavio protiv Flore.

Anortozis – Partizan 0:2 (Menig 42, Rikardo 68)

Stadion: GSP (Nikozija); Sudija: Piter Kjesgard (Danska)

Anortozis: Lorija, Koreja, Arašuri, Risvanis, Hušbauer (od 46. Bušuladžić), Popović, Artjmatas, Anderson Koreja (od 72. Kalcas), Kristodopulos, Rusijas (od 46. Deletić), Varda (od 65. Kačarava).

Partizan: Popović, Miljković, Saničanin, Vujačić, Obradović, Šćekić, Zdjelar, Natho (od 64. Jojić), Menig (od 64. Jović), Marković (od 70. Holender), Rikardo (od 84. Terzić).

Liga konferencija, grupa A

Flora – Gent 0:1 (0:0)

(Lemajić 54)

Anortozis – Partizan 0:2 (0:1)

(Menig 42, Rikardo 68)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Drugo poluvreme : Anortozis – Partizan 0:2 (Menig 42, Rikardo 68)

90+4′ Kraj meča!

Partizan je upisao prvu pobedu u Ligi konferencija i sada deli prvo mesto grupe sa Gentom koji je sa 1:0 slavio protiv Flore.

86′ Promašaj Jojića

Našao se u sjajnoj situaciji nakon što je Terzić ubacio loptu sa desne strane. Ipak, Jojić je loše šutirao, te je propala nova šansa za Partizan.

70′ Nova šansa za Partizan

Još jednom je „parni valjak“ zapretio nakon kontranapada, ali je ovog puta Rikardo šutirao znatno slabije. Golman Lorija je odbio loptu do jednog fudbalera Partizana, ali je na kraju Anortozis uspeo da odbiju tu loptu daleko od gola.

Foto: FK Partizan

68′ Gol Partizana

Postigao je sjajan pogodak Rikardo. Asistirao je Jović, a Rikardo poslao pravi projektil i čak podigao mrežu iza leđa golmana rivala.

63′ Najozbiljnija šansa za Anortozis

Pokušao je Deletić nakon što je izdržao duel sa Vujačićem, ipak golman Popović je uspeo da odbrani njegov udarac.

61′ Šteta

Još jednom je lopta pobegla Lazaru Markoviću koji nije uspeo bolje da završi kontranapad Partizana. Anortozis je u ovim momentima imao loptu u nogama, ali nije uspeo da stvori ozbiljniju šansu.

56′ Partizan vreba šansu iz kontranapada

Nakon dodavanja Meniga je Rikardo bio u ofsajdu, pa je akcija prekinuta. Ipak, to dovoljno govori o ideji crno-belih u tim momentima koji su samo iz kontranapada vrebali šansu protiv rivala.

51′ Partizan promašio odličnu šansu

Povukao je Marković kontranapad, stigla je ona do Natha, a on u pravom trenutku proigrao Rikardo. Pokušao je silovito napadač Partizana, ali je lopta završila daleko od gola.

47′ Natho oboren

Pao je Izraelac nakon jednog starta kiparskog fudbalera, ali sudija nije reagovao. Nakon toga se pobunio i Aleksandar Stanojević, a igra je prekinuta tek 60 sekundi kasnije. Na kraju se Natho podigao i nastavio susret.

Foto: FK Partizan

Prvo poluvreme: Anortozis – Partizan 0:1 (Menig 42)

45′ Kraj prvog dela

Produžio je danski arbitar Kjesgard ovaj deo igre za četiri minuta nakon niza prekida, ali je završen sa prednošću Partizana.

42′ Gol Partizana

Pogodio je Kvinsi Menig na evrodebiju u dresu Partizana. Bila je to brza akcija crno-belih, pokušao je Marković, golman Lorija je odbio loptu, a onda je Menig spakovao loptu iza njegovih leđa za 1:0.

FK Partizan, Kvinsi Menig
Foto: Screenshot RTS

38′ Novi prekid

Ovog puta je posle starta Lazarosa nad Rikardom, napadač Partizana ostao na zemlji. Dugo se Gomeš nalazio na travi, dok su svi sa nestrpljenjem čekali da li može da stane na noge.

35′ Kakva šansa za Partizan

Rikardo se bori sve vreme sa igračima rivala. Uspeo je da izbori korner u situaciji kada su tri protivnika bila oko njega. Bila je to odlična akcija Partizan uspeo je Miljkovič da prebaci loptu do Šćekića, a onda je usledila sjajna intervencija Lorije. Uspeo je da odbrani, a lopta se od stative odbila u korner.

30′ Novi prekid na Kipru

Dobio je Vujačić ozbiljan udarac prilikom jedne intervencije, pa je meč bio prekinut da mu se ukaže pomoć. Na sreću crno-belih mogao je nastavi susret.

26′ Rikardo dobija ozbiljne udarce

Napadač Partizana od početka susreta mora da se nosi sa štoperima Anortozisa koji ponekad i rvačkim zahvatima zaustavljaju Rikarda. Žalio se nekoliko puta sudiji Kjesgardu, ali do ovog momenta nije uradio ništa da prekine haos na terenu.

Foto: Screenshot RTS

19′ Propala brza kontra Partizana

Probio je po levoj strani Lazar Marković, pokušao da ubaci u sredinu, ali je golman Lorija uspeo da otkloni opasnost. Propala je odlična prilika za Partizan jer je Rikardo izborio dobru poziciju u kaznenom prostoru.

15′ Kakva šansa za Partizan

Miljković je nakon brze akcije crno-belih izašao jedan na jedan sa golmanom Lorijom, ali je čuvar mreže uspeo da odbrani taj udarac. Miljković se u šansi našao nakon sjajnog dodavanja Šćekića.

13′ Pritisak na glavnog sudiju

Saničanin je raščistio situaciju, a onda je Rusijas pokušao da objasni sudiji da je defanzivac Partizana poslednji igrao loptom. Ipak, sudija je pokazao na gol aut, pa su usledili zvižduci sa tribina.

8′ Bolja igra Kiprana

Anortozis je bolje započeo susret i ima inicijativu, a crno-beli ne uspevaju da iskoriste šanse iz kontranapada.

1′ Počeo je meč na Kipru

Anortozis je držao loptu u nogama na početku i pokušavao da iznenadi Partizan na početku.

BONUS VIDEO Dolazak Duška Vujoševića i Željka Obradovića na oproštaj Novice Veličkovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar