FK Partizan, AEK, grobari
Foto: Starsport

Samo dva igrača zaslužila veću ocenu u katastrofi Partizana.

Tražio je Partizan pobedu i prolaz u plej-of Lige Evrope, a dobio novu bruku. Remi od 2:2 i eliminacija iz Lige Evrope praćena ponižavanjem igrača od strane navijača pokazali su razmeru raspada u Humskoj. U atmosferi u kojoj su se tražile glave članova uprave, crno – beli su doživeli horor i poniženje. Ni majstorije Fusenija Dijabatea nisu vredele, kao ni buđenje i dva gola Rikarda Gomeša. Krater u odbrani je ponovo koštao Partizan a podbacio je i pouzdani Urošević. Vezni red ne postoji, nema ko da poveže dve lopte, a prava je tragedija da se u ovakvoj ekipi potroši klasa kao Dijabate.

PROČITAJTE JOŠ

Solidno prvo poluvreme dalo je nadu da Partizanmože da se izvuče iz ambisa i eliminiše neugodne Kiprane, ali čim su krenuli ka golu crno-belih sve je otišlo bestraga.

Brod tone sve dublje, a ceh će po svemu sudeći platiti samo Ilija Stolica dok uprava sramno ćuti.

Aleksandar Popović – Nije imao posla u prvom poluvremenu, zahvaljujui dobroj igri ekipe u polju, pa nije bilo potrebe za nekom ozbiljnijom intervencijom. U nastavku primio dva laka gola, ali teško da je išta mogao da uradi u obe situacije pored kriminalne odbrane. Skinuo zicer u 62. minutu i ostavio Partizan u životu. To ipak nije bilo dovoljno da se brod koji tone spasi- 6.5.

Igor Vujačić – Pokupio sve vazdušne duele u prvih 45 minuta, ali nije imao previše posla. Mučio se kada je trebalo da se iznese loptu, ali makar nije pravio kardinalne greške. A onda stara priča. Kada je AEK krenuo da napada, video se sav horor Partizanove defenzive. Očajna reakcija na petercu kod prvog gola kada napadač ulazi njemu iza leđa, dok Marković gleda pokazala je koliko je Partizanova odbrana loša.

Kod drugog gola je čak ispao i smešan. Igrač AEK-a je „provozao“ Uroševića i njega i postigao evrogol kao na treningu. Da može samo da igra u skoku bio bi klasa, ovako je rupa i za domaću ligu – 5.

Foto: Starsport

Svetozar Marković – Nisu imali previše posla štoperi Partizana u prvom poluvremenu. Posle olako dozvoljene šanse na startu, kada ih je spasao Dijabate uglavnom su igrali vrlo korektno. Čim je krenula ozbiljnija ofanziva u nastavku, Marković se spetljao prilikom intervencije i loptu izbo u noge rivalima koji su imali solidnu šansu da na startu ugase Partizan. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije, ekipa prima gol sa peterca posle očajne rekacije njega i Vujačića, dok je drugi gol ispratio pogledom jer ga nije bilo nigde u bloku – 5.

Aleksandar Filipović – Nije imao previše posla u defanzivi u prvom delu jer je Dijabate sjajno pokrivao tu stranu i oterao rivale sa tog boka, dok je u napadu posle jednog kornera mogao i do gola ali je izblokiran. Solidan je bio napred, nudio se, davao širinu i olakšavao Dijabateu, ali daleko od nekog spektakularnog učinka.

Raspao se kao i kompletna odbrana u nastavku. Kod prvog gola je ispaao kao iz voza posle prvog driblinga i pokazao da ne može da bude rešenje na desnom beku. Posle više nije ni pokušavao da nešto uradi napred. – 5

Slobodan Urošević – Kriminalna utakmica novog kapitena Partizana. Niti odbrane, niti prodora, jednstabno veliko ništa. Po toj strani su crno-beli bili prilično bezopasni, a čak je i prva prilika na startu krenula po njegovom boku iako nije bio direktan krivac.

Ako je u prvom poluvremenu i bilo nečega u njegovoj igri, u nastavku se raspao, a posebno je očajan bio kod drugog gola rivala kada ga je Faraž promešao kao da je kadet i postigao evrogol. Ako kapiten igra ovako, šta očekivati od ostalih igrača. – 5.

Ljubomir Fejsa – Bio je solidan Fejsa dok je i Partizan bio solidan. Smirivao je igru, oduzimao lopte, držao sjajan blok ipred svoje odbrane i pravio pametne faulove. Imao je i jednu grešku koja je dovel do šuta, ali je generalno bio ključ Partizanove stabilnosti.

U drugom poluvremenu, druga priča – Nevidljiv je bio Fejsa u nastavku. Uspevao je ponešto da zakrpi, ali je curelo na sve strane, a on ostao bez goriva kako je meč odmicao – 6.

Foto: starsport

Bibars Natho – Borio se Izraelac, tražio priliku da razigra ekipu, ali je imao problem da fizički parira rivalima. Lako je gubio duele u prvom poluvremenu, nije uspevao da pronađe ritam, ali je to kompenzovao borbenošću i dobrom igrom u defanzivi. Mogao u nastavku da slomi AEK kada je Partizan po drugi put poveo, ali je njegov udarac sa oko 20 metara zaustavio golman, da bi bio standardno zamenjen u 65. minutu – 6.

Patrik Andrade – I dalje je Anrade daleko od onoga što se od njega traži kada je ofanziva u pitanju, ali je protiv Kiprana makar defanzivno bio korektan. Oduzeo je dosta lopti na sredini terena i zajedno sa Fejsom sasekao gomilu akcija i odaljio rivale od gola u prvih 45 minuta. Ipak, kako je deo njegovog posla i ispred kaznenog prostora rivala, izostale su dobre lopte i kretanje da bi Partizan bio opasniji.

U nastavku nije bilo ni defanzive ni ofanzive. Mučio se Andrade sa znatno agresivnijim rivalom u drugom poluvremenu, a koliko je napadački bio očajan najbolje pokazuje detalj iz 72.minuta kada je imao čist pas za Rikarda koji bi izbio u veliku šansu, ali je dao loptu protivniku u noge. Trudio se do kraja, ali malo je ovo za igrača koji je došao kao pojačanje – 5.5.

Foto: Starsport

Fuseni Dijabate – Sjajno je ušao u meč Dijabate na oba kraja terena. Prvi opasan napad na meču imali su gosti i već na startu mogli da šokiraju Partizan, ali je Dijabate sjajno intervenisao u kaznenom prostoru i sprečio veliku šansu uklizavanjem. Nekoliko puta je zaustavljao prodore, a u napadu se sve što je valajlo u prvom poluvremenu odvijalo po njegovoj strani. Nekoliko puta je sjajno probio, falilo je završni pas, a onda krunisao svoju agresivnost sredinom poluvremena. Sjajno je nanjušio grešku, oduzeo loptu defanzivcu AEK-a i momentalno poslao laserski pas za Gomeša koji je pretvorio u gol.

Nastavio je Dijabate da briljira i u nastavku. Njegov prodor i serija driblinga kojom je uništio odbranu, a zatim servirao loptu Rikardu bila je čista fudbalska poezija. Dobio je i ovacije posle serije dobrih poteza u finišu kada su samo faulom mogli da ga zaustave, ali nije mogao da pokrpi sve rupe očajnog Partizana – 8.

Kvinis Menig – Ne uspeva Menig da se pronađe u sistemu Ilije Stolice. Najopasniji je bio kada je u ofajdu što dovoljno govori o njegovoj igri. Trudio se, pokušavao, imao i solidan udarac u prvih 45 minuta, ali bez ikakvog učinka.

U nastavku se tek nije video sve do 75. minuta kada je na asistenciju Dijabatea traljavim šutem pogodio stativu i umalo savladao golmana AEK-a. Ubrzo izašao iz igre – 5.5.

Rikardo Gomeš – Videlo se od starta da je napadač crno-belih izuzetno raspoložen. Nekoliko solidnih pokušaja po boku nagovestilo je da bi ovo moglo da bue njegovo veče. Kada je konačno dobio loptu od Dijabatea i ušao u šansu, nije propustio priliku da zatrese mrežu rivala i anulira zaostatak iz prvog meča. Imao i jedan sjajan prodor kada je utisak da je bio fauliran ispred kaznenog prostora.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odličan je bio i u drugom poluvremenu. Sjajno je ispratio majstoriju Dijabetea kod drugog gola i pokazao klasu u igri glavom. Malo je falilo da akrobatskim potezom postigne i treći gol u 83. minutu, ali nije uspeo da bolje zahvati loptu. Nejasno je što je izveden iz igre kada se jurio gol za produžetak – 8.

Nemanja Jović od 65 – Ako je i ušao u igru, to se može pronaći samo u zapisniku jer se za nepunih pola sata nije video. Doduše, nije ni bilo realno da posle povrede on vadi kestenje iz vatre – 5.5.

Aleksandar Lutovac od 79 – Uspeo da pošalje nekoliko očajnih lopti i promaši solidnu šansu na kraju – 5.

Samed Baždar od 84 – Premalo vremena da bude ocenjen.

Ilija Stolica – Možda je i delovalo na jedno poluvreme da je uspeo da poveže redove, ali je nastavak samo pokazao da nije dorastao poslu koji je dobio jer niko drugi nije hteo. Koliko je izgubljen pokazuje izvođenje Rikarda kada je jurio gol za prolaz pet minuta pre kraja. Navijači tražili njegovu smenu, verovatno vodio Partizan poslednji put.

BONUS VIDEO Grobari skandiraju „Uprava napolje“ i vređaju Vazuru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare