Mesto nesreće gde su poginuli igrači Šapekoensea, Foto: EPA/COLOMBIA AIR FORCE

Fudbalski klub Šapekoense jedan je od prvih koji se oglasio povodom tragedije u Brazilu i avionske nesreće u kojoj su poginula četvorica fudbalera Palmasa.

PROČITAJTE JOŠ:

Četvorica fudbalera, predsednik kluba i pilot nastradali su u nesreći tokom puta na utakmicu „Zelenog kupa“ protiv Vila Nove.

„U celoj ovoj situaciji izražavamo naše žaljenje i pružamo snagu i solidarnost članovima porodica, prijateljima, saigračima i navijačima. Nećete kroz ovo prolaziti sami“, pišu na početku svog kraćeg saopštenja iz Šapekoensea.

Ovaj klub zna iz prve ruke šta je tragedija i gubitak, jer je 28. novembra 2016. u avionskoj nesreći nastradala 71 osoba. Preživela su četiri fudbalera, dva člana posade i jedan novinar, s tim što je jedan od fudbalera ubrzo preminuo u bolnici.

„Sa dubokom tugom smo primili vesti o padu aviona i nesreći koja je odnela fudbalere i predsednika Palmasa. Nažalost, znamo kako izgleda ovaj trenutak nepremostive boli izazvane nepovratnim gubicima i voleli bismo da se to nije desilo nikom drugom“, navode iz Šapekoensea.

Avion koji je svojevremeno prevozio fudbalere Šapekoensea, išao je u Kolumbiju na meč prvog kola Kupa Sudamerikana. U čast nastradalih sportista iz Palmasa, Šape je objavio i fotomontažu na kojoj poručuje „Moćni Palmas“ (Forca Palmas).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar