Foto: EPA-EFE/Justin Tallis

Teški dani za klub iz Mančestera.

Krenulo je kao plamen, ali se sve brzo pretvorilo u požar. Najavljena istraga Premijer lige protiv Mančester sitija zbog finansijskih malverzacija dobija nove obrte.

Kako se pojavljuju informacije u javnosti, slučaj Sitija izgleda sve gori, a „građanima“ preti izbacivanje iz Premijer lige i prava katastrofa.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od najproblematičnijih detalja bio je skriveni ugovor sa Robertom Mančinijem, a sve detalje je otkrio nemački list „Špigel“.

Mančini je klub vodio u periodu od 2009. do 2013. godine sporni su neki prihodi koji su prikriveni zbog finansijskog fer-pleja.

„Špigel“ otkriva da je Italijan primao 1,6 miliona evra platu bez poreza, kao i da je putem tajnog ugovora dobijao još 1,9 miliona kao konsultant kluba Al Džazira.

Mejlovi koje je „Špigel“ istražio su pokazali da je Manćinijeva kompanija „Italy International Services“ (IIC) slala tromesečne fakture Mančester sitiju. Engleski klub bi tada poslao novac Abu Dabi Junajted grupi (ADUG), grupi koju vodi vlasnik sitija šeik Mansur. Potom je ADUG novac preneo Al Džaziri koja je nadoknađivala Manćinija.

Takođe, otkriveni su i ostali „sočni“ bonusi od 4,5 milioan evra za osvajanje Premijer lige i 3,3 miliona evra za Ligu šampiona. Zatim osam letova godišnje između Mančestera i Italije za njega i njegovu porodicu, 8.400 evra za troškove smeštaja i šest ulaznica za svaki meč kod kuće.

Mančini je na osnovu prvog ugovora na Ostrvu dobijao 1.450.000 funti godišnje od Sitija. A – pazite sad – čak 1.750.000 funti od Al Džazire, gde je bio zaveden kao savetnik kluba, uz obavezu da četiri puta godišnje održi treninge u klubu iz Emirata. Nema dokaza da je to zaista i činio, niti se prosečan ljubitelj fudbala toga seća, sve i da je tačno.

Siti se suočava sa optužbama za više od 100 finansijskih malverzacija.

BONUS VIDEO Koreografija za Mihu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar