Zvonko Živković, mlada fudbalska reprezentacija Srbije, Brazila
Foto: Starsport

Fudbalski savez Srbije i selektor mlade reprezentacije (U21) Zvonko Živković sporazumno su raskinuli ugovor.

PROČITAJTE JOŠ

„FS Srbije se zahvaljuje na saradnji Zvonku Živkoviću i želi mu sve najbolje u daljoj karijeri. Za vršioca dužnosti selektora mlade reprezentacije (U21) imenovan je Aleksandar Rogić sa svojim stručnim štabom“, saopštio je FSS.

Oglasio se i sam Živković.

„Zahvalio bih se FS Srbije na ukazanom poverenju. Želeo sam da postignem mnogo više nego što smo uradili u ova četiri kola. Nažalost to se nije dogodilo. Novom stručnom štabu, selektoru, igračima i FS Srbije želim sve najbolje u nastavku kvalifikacija i daljem radu. Takođe bih selektoru A tima Draganu Stojkoviću poželeo da sa seniorskom reprezentacijom ostvari plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine“, istakao je Zvonko Živković.

Mlada reprezentacija Srbije kvalifikacije za EP nastavlja u novembru utakmicama protiv Farskih Ostrva u Novom Sadu i Ukrajine u gostima.

Srbija je u utorak pretrpela debakl od Francuske sa 3:0, sada je pretposlednja u grupi H, gora od nas je samo Jermenija.

Sam Živković se trenerskim poslom nije bavio od davne 2013. godine, kada je vodio Teleoptik.

Sada je platio ceh lošim rezultatima, ali i komentarima posle debakla od Francuske.

Svalio je krivicu na igrače „koji ne igraju u svojim klubovima“, iako ih je sam pozvao i selektirao.

„Pripremili smo se teoretski koliko možemo, fizički sigurno da smo inferiorniji. Imamo igrača u Laciju, tri meseca ne igra, imamo momke koji su potpisali za Mančester siti i ne igraju i nisu igrali ni u našoj ligi“, rekao je Živković posle Francuza.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare