Marko Mišković
Foto: Marko Djokovic/Starsport

Predsednik Napretka Marko Mišković podneo je ostavku na mesto prvog čoveka kluba, saopšteno je u ponedeljak iz Kruševca.

„Posle više od osam godina vođenja Fudbalskog kluba Napredak, podnosim ostavku na mesto predsednika kluba. Preuzimam potpunu odgovornost za lošu sezonu. Veliki obim mojih privatnih obaveza je razlog sve manjeg prisustva u Napretku“, navodi se u saopštenju Marka Miškovića na klupskom sajtu.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi čovek „čarapana“ je i u leto 2018. takođe hteo da napusti Napredak, pošto je tada podneo neopozivu ostavku. Ipak, ostao je još neko vreme, ali je rastanak sada definitivan.

„Napredak je klub koji ne može da čeka i mora konstantno da napreduje, jer ime i tradicija to zahtevaju. On traži više od celog čoveka, a ja, u ovom momentu ne mogu da pružim to više. Ipak bih napomenuo da smo Napredak preuzeli u trenucima gašenja, kada je dug iznosio 1,5 miliona evra, a klub bio na pragu treće lige. Danas, sa ponosom mogu da kažem da smo za osam godina, isključivo privatnim sredstvima, finansirali apsolutno sve: od kompletnih troškova kluba do svih komunalnih za održavanje Gradskog stadiona“.

U trenutku prekida superligaške sezone, Napredak je posle 26 kola 12. na tabeli sa 26 bodova.

„Samo infrastrukturna ulaganja, za ovih osam godina, iznosila su preko milion evra. Aktivno smo, finansijski, učestvovali u infrastrukturnim ulaganjima u gradske sportske objekte, koje koriste svi sportisti. Danas, Napredak ostavljamo u punom sjaju, na putu stare slave, finansijski pozitivnim i sa odličnom infrastrukturom.
Posebno bih se zahvalio zaposlenima u klubu, vernim navijačima koji su sve ove godine bodrili Кlub i Gradu Кruševcu na vrlo korektnoj saradnji. Moja posebna zahvalnosti ide i Fudbalskom savezu Srbije na dosadašnjoj podršci i saradnji,“ zaključuje se u obraćanju Marka Miškovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram