Osman BUkari, FK Cevena zvezda
Osman BUkari, FK Cevena zvezda; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Osman Bukari je briljirao na Marakani sa tri pogotka u ubedljivoj pobedi protiv Pjunika (5:0) i time se upisao na zlatne stranice Zvezdine istorije pored imena legendi kluba, koji su takođe uspeli da postignu tri gola na jednoj evropskoj utakmici.

Bukari je protiv Pjunika demonstrirao svoj kvalitet, superiornu brzinu, sjajan dribling, a uspeo je da postigne i tri gola i time praktično obezbedi prolaz svoje ekie u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle prvih pola sata igre na Marakani na semaforu je pisalo Bukari. Pas koji je uputio Aleksandar Katai i dosta “praznog” prostora na terenu bili su dovoljni brzonogom krilnom napadaču da “pregazi” svog čuvara, zaobiđe golmana i plasira loptu u praznu mrežu.

Finiš prvog poluvremena je ponovo nadahnuo Bukarija da bude precizan, a ovoga puta je rezantan udarac bio neodbranjiv za iskusnog Jurčenka. Kako bi kompletirao do tada odličnu partiju, gde je zabeležio i asistenciju za drugi pogodak crveno-belog tima koji je sproveo u delo Kings Kangva, bivši napadač Genta je dao još jedan gol. Ovoga puta gađao je Bukari veoma “lukavo” i gotovo iz mrtvog ugla postigao treći pogodak.

Time se za veoma kratak period Bukari našao među slavim imenima, legendama Crvene zvezde koje su uspele da postignu tri gola na zvaničnim evropskim utakmicama. Bora Kostić (Didelanž), Zoran Filipović (Komilo), Stanislav Karasi (Linfild), Vojin Lazarević (Lozano), Miloš Šestić (Avenir), Stevan Ostojić (Panatinaikos), Zoran Antonijević (Linfild), Rajko Janjanin (Benfika) su slavni fudbaleri Zvezde kojima je to već pošlo za “nogom”. U novijoj istoriji het-trik su postigli Nikola Žigić (Nistru), Dejan Lekić (Dinamo Tbilisi) i El Fardu Ben (Evropa), a sada se ovim odličnim učinkom sada može da se pohvali i Osman Bukari.

BONUS VIDEO Intervju – Čović: Neprekidno razmišljam da odem iz Zvezde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar