Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je za Moskvu, gde će u četvrtak od 20.45 odigrati meč prvog kola Lige nacija sa Rusijom.

Tri dana posle odmeravanja snaga sa „baćuškama“, izabranike selektora Ljubiše Tumbakovića na „Marakani“ očekuje dvoboj sa Turskom.

Pred poletanje srpske ekspedicije izjave su dali Nikola Maksimović i Nemanja Gudelj.

PROČITAJTE JOŠ

„Sigurno da je razlika u ovom trenutku između njih i nas ta što 90 odsto igrača ruske reprezentacije nastupa u ruskom šampionatu gde je odigrano šest kola, a mi nastupamo uglavnom za klubove gde prvenstvca još nisu počela i igrači se nalaze u pripremnom procesu. Jako težak trenutak sigurno, ali trudićemo se da se maksimalno spremino za ono što nas očekuje“, poručio je Maksimović.

Posle duela u Moskvi, uslediće provera sa Turskom Beogradu.

„Radi se o jakoj reprezentaciji koja u poslednje vreme igra zaista dobro, igramo na našem stadionu i razmišljaćemo o njima posle meča u Moskvi“, dodaje defanzivac Napolija.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Jasno je da su pomenuti mečevi odlična priprema za baraž s Norvežanima u Oslu, ali…

„Ne mogu da kažem da će utakmica sa Norveškom biti slična sa ovom koju igramo u Moskvi. Ove dve utakmice samo mogu da nam posluže da se dobro pripremimo i neke taktičke zamisli selektora da sprovedemo u delo na ovim utakmicama. Razlika između Norvežana i Rusije je u stilu igre, tako da sigurno neće biti ista priprema. Istina je da posle 20 godina imamo veliku šansu za celu ovu generaciju da se nađemo na Evropskom prvenstvu i sve ćemo učiniti da tako bude“, jasan je Maksimović.

Nemanja Gudelj, koji je nedavno sa Seviljom osvojio Ligu Evrope puca od samopouzdanja, i hrabro poručuje da u uvodna dva kola Lige nacija Srbija ide na šest bodova.

„Ovde smo došli sa ciljem da dobijemo obe utakmice. Prva je naravno Rusija. Biće teška utakmica, oni imaju dobru selekciju, ali imamo i mi veoma kvalitetne igreče. Idemo tamo da pobedimo“, kratko i jasno poručuje Gudelj.

Iskusni vezista je zatim dodao.

„Važno je zbog nas, zbog našeg samopouzdanja. Meč sa Norveškom je svakako najvažniji, a ove dve utakmice nam služe da dobijemo samopouzdanje pred put u Oslo“, rekao je Gudelj.

 

 

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar