Omladinska reprezentacija Srbije
Omladinska reprezentacija Srbije; Foto: FSS/ Seb Daly - UEFA/UEFA via Sportsfile)

Omladinci Srbije su gotovo ostali bez šanse za polufinale, ali će im poslednje kolo biti i te kako bitno.

Srbija je remizirala sa Izraelom (2:2), a zatim je ubedljivo poražena od Engleske sa 4:0, pa će u poslednjem kolu morati da se upiše trijumf protiv Austrije (subota, 20.00), da bi „orlići“ ostali u igri za plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ

Iako su šanse za plasman u polufinale u domenu teorije, dešavalo se tokom takmičenja mladih da vidimo i veća čuda, pa naši momci veruju u prolaz. Ipak, neophodno je da se nadoknadi čak šest golova minusa koje Srbija ima u odnosu na Izrael.

Neophodno je da Englezi ubedljivo slave protiv Izraela i da Srbija upiše što ubedljiviju pobedu da bi se mislilo o polufinalu. Srbija bi morala da slavi sa četiri i više golova razlike, a da Engleska demolira Izrael sa tri i više golova (bitno je da se nadoknadi šest golova zaostatka).

Polufinale nosi i plasman na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina koje se 2023. godine održava u Indoneziji. Uz ta četiri mesta, na planetarnu smotru će ići i petoplasirana ekipa, koja će biti odlučena duelom dva trećeplasirana tima iz grupe A i B.

Srbija želi da ostane barem na trećem mestu (za šta joj je dovoljan i remi), pa će u utorak (28. juna u 17.00) moći da izađe na megdan Rumuniji ili Slovačkoj, u zavisnosti od toga ko u petak od 17.30 slavi u međusobnom duelu.

Foto: FSS

Sve ovo znači da „orlići“ i te kako imaju motiv da pokažu najbolje izdanje na poslednjem meču jer bi mogli da obezbede još jedno veliko takmičenje.

Aleksandar Jović, selektor U19 selekcije Srbije, veruje i dalje u prolaz, a hvalio je fudbalere i pored ubedljivog poraza od Engleske.

„I dalje je sve u igri. Nismo zaslužili ovakav poraz. I momci su svesni da smo bili dobri na terenu. Pokušavali smo da igramo našu igru, ali protivnik je fizički dominantniji, moćniji… Da li su oni bili bolji? Možemo da pričamo da jesu. Ono što radimo poslednjih mesec dana je neverovatno – sa turnira na turnir, iz grada u grad, iz hotela u hotel… Sada Austrija, gledali smo njihov meč i znamo da se radi o dobrom protivniku“, poručio je Jović.

Zbog toga će sav rad u kvalifikacijama stati u tih 90 minuta protiv Austrije, u pokušaju da Srbija nakon dugo vremena opet zaigra u polufinalu kontinentalne smotre.

BONUS VIDEO Srbija se protiv Izraela spasla golom u 93. minutu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar