"Orlići" žele nastavak sjajnih partija.

Fudbalere reprezentacije Srbije do 17 godina u subotu očekuje duel protiv Poljske u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva u Mađarskoj, a selektor „orlića“ Aleksandar Luković najavio je ovaj meč.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako su njegovi izabranici takmičenje započeli porazom od Slovačke 4:2, u naredne dve utakmice i to protiv kvalitetnijih rivala Lukovićevi puleni su odigrali odličnu utakmicu protiv Italije (2:0), potom protiv Španije remizirali 1:1, što je bilo dovoljno za drugo mesto.

„Da se ne vraćamo više na grupnu fazu i rezultate koje smo ostvarili. Čeka nas utakmica protiv Poljske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i zaista mi je drago što smo se plasirli među osam najboljih timova u Evropi. Slagao bih kada bih rekao da se tu završavaju naše ambicije. Sutra nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica protiv ekipe koja je izvanredna u visokom presingu“, rekao je Luković za zvanični sajt FSS.

Potom je govorio o rivalu:

„To im je zaštitni znak, opredeljenje i način na koji igraju. Prema statističkim podacima najbolja su ekipa u pogledu broja pasova koje dozvoljavaju protivniku kada započinje napad. To dovoljno govori o njihovom intezitetu i kvalitetu kada je reč o visokom presingu. Igraju direktan fudbal i ekipa su koja poseduje zavidan kvalitet, ali kao i svi, imaju i svoje mane, koje ćemo pokušati da upotrebimo u našu koristi.

Današnji trening smo iskoristili da se dodatno pripremo za duel sa Poljskom i spremimo taktičke varijante u fazi napada i odbrane. Apsolutno verujem u ono što radimo, verujem u ove momke i drago mi je da ćemo imati priliku da trenutno ostvareni rezultat poboljšamo, jer sutrašnja utakmica ne donosi samo polufinale Evropskog prvenstva, već i plasman na Svetsko prvenstvo ove godine”, rekao je Luković.

Srbija će biti lišena pomoći Stefana Mitrovića, koji zbog parnih kartona neće igrati, a Luković je otkrio kakvo je stanje kod ostalih igrača:

„Nažalost, Stefan Mitrović neće moći da igra zbog suspenzije, ali su svi ostali zdravi i spremni. Imam apsolutno poverenje u igrače koji su tu, ni najmanju sumnju nemam da će svi odgovoriti zahtevima na pravi način, kao što su to činili i do sada. Spremamo se i svi jedva čekamo da utakmica počne. Očekujem da napravimo jedan zaista dobar rezultat sutra.”

Osvrnuo se na veliku podršku navijača u Mađarskoj:

„Hvala im na tome. Verujem da će i stadion biti put, da će biti dosta naših ljudi, kao i i do sada na turniru, i ovom prilikom ih pozivam da dođu i podrže naše momke u borbi za plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi.“

Utakmica protiv Poljske na programu je u subotu od 15 časova. U preostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Nemačka i Švajcarska, Engleska i Francuska, odnosno Španija i Irska.

BONUS VIDEO Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar