Foto: EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Lionel Mesi i Barselona nisu uspeli da se dogovore, legendarni napadač katalonskog kluba napušta klub, a pitanje koje se postavlja jeste - gde će Mesi nastaviti karijeru.

Kako je slobodan u izboru sredine, Mesi će moći da bira u koju ekipu će otići, ali neki timovi izlaze u prvi plan kao potencijalni favoriti za paraf ugovora sa, uz Kristijana Ronalda, najboljim fudbalerom 20. veka.

Pari Sen Žermen

I dok je bio pod ugovorom sa Barselonom, Mesi je bio dovođen u vezu sa timom sa „Parka prinčeva“. Dolaskom u Pariz dobio bi šansu ne samo da zaigra sa Nejmarom i Anhelom di Marijom, već i da zacementira svoje ime u istoriji Lige šampiona i Pari Sen Žermena, s obzirom na to da ovaj klub želi da po svaku cenu dođe do trofeja u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Takođe, PSŽ ima ono što je Mesi tražio od uprave Barselone, a čelnici tima nisu želeli da mu ispune – tim dovoljno kadar da se bori za najviše ciljeve. Pored takmičarskog motiva, još jedna stvar bi mogla veoma lako da prevagne na stranu PSŽ-a – kvalitet klupe. Naime, Mesi bi u Parizu imao nesumnjivo ulogu lidera, ali ne bi imao sav teret na svojim plećima, niti bi sve zavisilo od njega, što znači da bi imao priliku da preskoči pojedine utakmice bez bojazni da će bodovi zbog toga biti ispušteni, pre svega u francuskom prvenstvu.

Inter Milan

„Neroazuri“ su želeli Mesija, on je bio spreman da pregovara, ali je Barselona odbila, pa je ostao u Kataloniji. Kako je slobodan u izboru sredine, Mesi će gotovo izvesno dobiti ogroman broj ponuda, a kako će Inter biti prinuđen da traži zamenu za gotovo sigurno bivšeg napadača Romelua Lukakua, dolazak Mesija nije nešto što bi trebalo isključiti. Mada, tim iz Milana nije među favoritima, s obzirom na to da je Antonio Konte napustio klupu zbog finansijskih problema, pa je pitanje da li bi uspeli da isprate njegove finansijske prohteve.

Čelsi

Poznat je rivalitet Barselone i Čelsija, a Roman Abramovič teško da bi uspeo da odoli prilici da na ovaj način ne samo dobije fantastičnog fudbalera, već i dodatno utrlja „so na ranu“ navijačima i upravi Barse. Čelsi, doduše, radi na dovođenju Erlinga Holana iz Borusije Dortmund i Romelua Lukakua iz Intera, pa je pitanje da li ima prostora i za Mesija, ali aktuelni prvak Evrope spada među kandidate.

Mančester junajted

„Crveni đavoli“ su sezonu 2020/2021 odigrali iznad očekivanja, ali četa Ole Gunara Solskjera želi iskorak. Stigli su Rafael Varan i Džejdon Sančo, ali uprkos tome ne prestajuj najave bar jednog bombastičnog transfera. Iako im nije potreban jer su, što se pozicija tiče, sasvim dobro pokriveni u ofanzivnom delu, te postoje određene „rupe“ na drugim delovima terena koje bi valjalo popuniti, Junajted odavno nije izašao kao pobednik iz neke transfer-trke, a ova bi bila dovoljna da skrene pažnju čitavog sveta na ekipu sa Old Traforda. Da ne govorimo o novcu koji bi dobili.

Mančester siti

Siti pošto-poto želi Ligu šampiona, Pep Gvardiola poznaje Mesija verovatno najbolje od svih trenera na svetu, imao bi svu moguću slobodu da radi šta mu volja… Isto kao u Parizu, i u plavom timu iz Mančestera Argentinac bi imao više nego kvalitetnu podršku.

Ostaje samo da se vidi da li „građani“ imaju sredstava, s obzirom na to da su već završili transfer Džeka Griliša, a dolazak Harija Kejna je pitanje dana.

Juventus

Više maštarije navijača tima iz Torina nego realna opcija, ali Mesi i Kristijano Ronaldo upareni… Zvuči savršeno u teoriji. U praksi, međutim, teško da Juventus može da priušti njegov ugovor. Sa druge strane, mogućnost igranja sa Ronaldom možda bude previše dobra da bi je odbio.

MLS liga/Njuels Old Bojs

Najmanje verovatna, ali opcija koja bi veoma lako mogla da postane i najrealnija. Mnogo toga zavisi od Mesijevih želja. Ukoliko planira bar još jedan napad na krov Evrope, onda su najizvesniji PSŽ, Siti ili neka od gore spomenutih ekipa. Sa druge strane, ukoliko mu je dosta evropskog fudbala i želi da smiraj karijere provede negde gde će moći da razmišlja samo i isključivo o fudbalu, onda su prve opcije ili Inter iz Majamija, tim iz MLS lige, ili Njuels Old Bojs, klub u kom je Mesi kao dečak počeo da igra fudbal pre nego što je otišao u Kataloniju.

Više će biti poznato u narednim danima…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare