Prosinečki
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Hrvatski stručnjak i slovenački tim su prekinuli saradnju.

Nakon samo tri meseca pošto je Robert Prosinečki postao trener Olimpije iz Ljubljane, legendarni hrvatski fudbaler moraće da napusti Sloveniju.

PROČITAJTE JOŠ

Pored Prosinečkog, klub napušta i sportski direktor Mladen Rudonja, i to zbog nesuglasica sa finansijskim direktorom Igorom Barišićem.

Pred konferenciju za medije u 13 sati koju je hteo da organizuje Prosinečki, gde je hteo sve da objasni, predsednik tima iz Ljubljane Adam Delius objasnio je razloge raskida saradnje sa njim u klupskom saopštenju.

„Robert Prosinečki je nekada bio vrhunski fudbaler, a danas živi kao što je navikao. Ne želi da bude uzor igračima i da sledi klupsku filozofiju i vrednosti. Nakon što je klub najavio odlazak sa mesta trenera, iz sata u sat u javnost je dolazilo sve više tvrdnji i floskula, ali niko ne zna da je na pripremama stručni štab nekoliko puta igrao karte sve do četiri sata ujutru, uz konzumaciju alkohola i cigareta tokom treninga. Takođe, Prosinečki je kao trener neodgovorno odlagao ili čak otkazivao treninge. Tako je otkazao trening dva dana pred kraj priprema bez konsultacija sa predsednikom ili direktorom kluba. Iz naše perspektive, sve ove činjenice bile bi dovoljan razlog da se rastanemo sa trenerom koji ovako radi u jednom prvoligašu, ali želimo da ostavimo prošlost iza sebe i gledamo pozitivno u budućnost“, stoji u saopštenju kluba.

Prosinečki je vodio Olimpiju u osam utakmica, a ostvario je učinak od pet pobeda, jednog remija i dva poraza.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar