Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKI

Žreb za Ligu konferencija doneo je mogućnost da Partizan zaigra protiv ekipe svog bivšeg trenera Sava Miloševića, koji je sa Olimpijom iz Ljubljane započeo novu fazu svoje karijere.

pročitajte još

U taboru crno-belih su bili zadovoljni činjenicom da su u eventualnom plej-ofu za grupnu fazu izbegli potencijalne duele sa turskim Trabzonom, pa se stekao utisak da je Partizan dobro prošao prilikom izvlačenja kuglica.

A koliko je zapravo dobra Olimpija?

Ekipa iz Ljubljane je svoje najveće rezultate postigla od kako je preuzeo srpski biznismen Milan Mandarić 2015. godine. Od tada su dva puta bili šampioni, poslednji put 2017/2018 godine.

Ipak,prethodne godine su bili tek treći, što nije zadovoljilo ambicije kluba pa je angažovan Savo Milošević.

Iako nisu počeli idealno ovu sezonu, jer su na startu prvenstva odigrali samo 1:1 na gostovanju ekipi Kalcer Radomlje, a onda tek posle penala eliminisali Birkirkaru sa Malte uz dosta lošu igru, jedna pobeda je promenila sve.

Proteklog vikenda je Olimpija odigrala fenomenalno u derbiju protiv Maribora i trijumfovala sa 3:1, a navijači su bili oduševljeni. Pobeda je Miloševiću donela veliku popularnost, a očekivanja i apetiti su porasli.

Prema podacima sajta „Transfermarkt“, ukupna vrednost svih igrača u timu je 6,7 miliona evra, što je skoro pet puta manje od Partizana koji je procenjen na 30 miliona.

Najvredniji igrač je Slovenac Elsnik koji je i kapiten ekipe i jedini koji ima milionsku vrednost jer se procenjuje na tačno milion evra. Tu su i levo krilo Almedin Ziljkić koji vredi 700 hiljada  i srpski štoper Đorđe Crnomarković čija se vrednost procenjuje na pola miliona evra. Od srpskih igrča je u Olimpiji još samo napadač Sava Petrov koji je stigao ovog leta iz Vesterloa.

Petorv je inače ponikao u mlađim kategorijama Partizana, a igrao je i za Spartak iz Subotice. On je bio strelac u prvom kolu kolu, ali je u derbiju sa Mariborom ostao na klupi.

Protiv Maribora je briljirao štoper Milnar koji je postigao dva gola, a jednom se u strelce upisao i Ziljkić.

Ljubljanačni su pokazali da su čvrsta i solidna ekipa na samom startu sezone, a ono što bi mogao da im bude problem je neuigranost koja je vidljiva.

Ipak, da bi do susreta Partizana i Olimpije uopšte došlo, potrebno je da crno-beli izbace neugodni Soči, a Olimpija eliminiše Santa Klaru, pa ćemo uživati u derbiju dve ekipe iz nekada zajedničke države.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar