Ljubomir Fejsa Nemanja Motika Ohi Omoijuanfo Cristiano Piccini Marko Jevtovic
Foto:Jose Miguel Fernandez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia/Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©/STARSPORT/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Pripreme Crvene zvezde su gotove i njene igrače su navijači bakljama i vatrometom na autoputu i u špaliru kod stadiona već dočekali.

Partizan se za vikend vraća u Beograd i dva večita rivala nastaviće svoju prvenstvenu trku za manje od deset dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda protiv Čukaričkog, a Partizan protiv Radničkog iz Niša će 12. februara i pred srpskom publikom moći da predstave petoricu igrača koje su doveli u ovom prelaznom periodu.

Crno-beli se već neko vreme okreću onim oprobanim rešenjima i povratnicima, pa je tako stigao Marko Jevtović, kao poslednje pojačanje Partizana do ovog vikenda.

Kako je došao pre tri dana, nije imao vremena da prođe cele pripreme sa klubom, pa će morati da se uhodava usput.

Vezista je prethodni put bio u Partizanu još 2018, sistem Aleksandra Stanojevića mu još nije poznat, pa u početku možda bude štucavica, ali po slovu ugovora ima godinu i po dana za privikavanje.

Stameni zadnji vezni koji je prethodne sezone proveo u Al-Ahliju i Konjasporu, sa 28 godina već ima dovoljno iskustva da neke stvari hvata u hodu, dok popunjava rupu nastalu odlaskom Aleksandra Šćekića u Zaglebje, ali i povredom Danila Pantića.

Pre njega je došao Ljubomir Fejsa, a ovih dana se priča i o povratku Svetozara Markovića iz Olimpijakosa. Crno-beli su poslali ponudu Grcima, tu tek treba videti rasplet.

Foto: Starsport

Fejsa je takođe iskusan i napomenuo je da je posle Benfike i Olimpijakosa (a u poslednje vreme Ahlija), konačno trenutak da obuče neke omiljenije boje.

O njemu malo toga nije poznato. I on će biti zadužen da kvari napade protivnika, da daje smirenost u veznom redu i čuva leđa odbrani.

Ima 33 godine i podosta velikih mečeva iza sebe. Jevtović i on su došli kao slobodni igrači, tako da je Partizan u ovom prelaznom roku dobio dva solidna pojačanja za 0 evra.

Uz to, jasno je da će crno-beli po svaku cenu probati da sačuvaju prednost koju su po završetku jesenjeg dela sezone imali u odnosu na Zvezdu, pet bodova na tabeli.

Ljubomir Fejsa i Luka Jović u duelu; Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Kada je reč o crveno-belima, oni su više karata, a i novca bacili na napad. I već po nekom običaju, bili su aktivniji od Partizana, mada se u suštini njihova pojačanja svode na „tri slova“.

Pre svega, stigao im je Ohi Omoižuanfo iz Moldea. Njega su dogovorili još prošle godine i na tri utakmice priprema, dao je isto toliko golova.

Ono što se očekivalo, on za sada ispunjava. Uđe u prostor, pobegne i šutira iz prve, ukliza i postigne pogodak. I ne komplikuje mnogo.

Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Došao je kao slobodan igrač, da pojača napad i čini se da je to i uradio. Generalno, Dejan Stanković je od starta više bio orjentisan ka navali.

Otud i dolazak Nemanje Motike iz Bajern Minhena. Osamnaestogodišnji ofanzivac je došao za, kako se piše, oko dva miliona evra. Nije malo obeštećenje za ovdašnje uslove, paće utoliko da bude veći „krst“ na leđima mladog igrača.

I to, što bi se reklo, u „pet do 12“. Ni on nije imao vremena da prođe pune pripreme sa Zvezdom, jer se prilika ukazala poslednjih dana januara.

Prošao je pet godina „drilova“ u mlađim selekcijama Bajern Minhena, pa u njegovom B timu i tamo se preporučio sa 18 golova i devet asistencija na 26 utakmica.

Foto: Crvena zvezda

Ipak, konkurencija je u onom prvom timu bila suviše jaka, pa je samo protiv Mehengladbaha sedeo na klupi i ostao bez ijednog nastupa ove sezone.

To ne znači da se u Ljutice Bogdana od njega i njegovog brata Nikole ne nadaju da će biti neka nova braća Ilić, pa da odigraju malo i odu za solidnu sumu u neki bogatiji klub. A ako se Nemanja bude istakao, onda što da ne i kao njegov imenjak Radonjić.

Jedini koji bi načelno trebalo da bude zadužen za odbranu je Kristijano Pičini. Dvadesetdevetogodišnji italijanski desni bek je došao besplatno iz Valensije.

U Španiji je odigrao osam utakmica i dao je jedan gol, a u Zvezdi je debitovao protiv Šahtjora iz Donjecka u porazu 3:2.

Foto: Tanjug/Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povreda zadnje lože ga je odvojila od terena u mečevima sa Mariborom i Laskom, ali je protiv Šahtjora bio starter i ostavio je solidan utisak, premda je njemu Mihajlo Mudrik pobegao za prvi gol.

Pošto je to jedno poluvreme, pozadi igrao sa Radovanom Pankovim, Aleksandrom Dragovićem i Strahinjom Erakovićem, ne treba da čudi ako beka više budemo gledali napred i u nastavku sezone, dok se za odbranu brine navedeni štoperski trio.

Na kraju krajeva, Zvezdi je potreban gol i bod više, a Partizanu da taj bod i gol rivala spreči, pa se čini da je svako doveo i dobio baš ono što je tražio.

BONUS VIDEO – Motika predstavljen: Piksija obožavam, odbio sam velike ponude zbog Zvezde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar