Foto: EPA-EFE/LISI NIESNER

Fudbaler AEK-a Ognjen Vranješ pretplaćen je na skandale već godinama, a priče o njemu dolaze često i do šire međunarodne javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Vranješ je dobar deo karijere proveo u Belgiji i Grčkoj, igrao je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a potezi često budu deo interesovanja šire javnosti.

Tako je i francuski Lekip objavio da je Vranješ bio na radaru UEFA zbog tetovaža.

Naime, UEFA je nakon prijave Međunarodne mreže za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu (FARE) pokrenula istragu protiv Ognjena Vranješa, kontroverznog reprezentativca Bosne i Hercegovine – razlog je tetovaža vojvode Momčila Đujića, četničkog vojvode, koji se nalazi na bicepsu defanzivca AEK-a.

Ta tetovaža snimljena je na utakmici grčkog tima protiv Veleža, u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a FARE navodi da je Vranješ imao tetovažu sa motivima „koji pozivaju na fašizam“.

Kako piše francuski list „L’Ekip“, Vranješ će morati u narednim internacionalnim mečevima da sakrije tetovažu ili ga čeka drastična kazna, a Ognjen je 2015. bio u centru pažnje zbog sličnih stvari.

Naime, tada je tetovirao granice Republike Srpske, a onda je prihvatio poziv reprezentacije BiH i morao je da se izvinjava zbog ove odluke. Čak je tetovažu „prepravio“ u sat.

Ipak, bosanski „Fanatikosi“ mu nisu oprostili.

„To sam uradio pre godinu i po, ali niko od igrača to nije video. Iskreno, mislim da nekog objašnjenja nemam. To sam istetovirao iz gluposti, a ne zato što sam to želeo ili što me je neko nagovorio. Nije ni iz dosade. Najprostije rečeno, ne mogu objasniti zašto“, rekao je tada Vranješ za „Dnevni Avaz“.

Prema sopstvenim rečima, pobedio je i „teže situacije.“

„Nemam ništa protiv naših navijača. Oni su tu da kažu šta im se sviđa, a šta ne sviđa. U ovom slučaju su pokazali nezadovoljstvo, ali to je njihova stvar. Meni je važno da su igrači, selektor i Fudbalski savez BiH stali iza mene i niko mi ništa nije prebacio zbog tetovaže. Nisam pao, digao sam glavu i krenuo dalje“.

Na jednoj utakmici, navijači su mu napisali transparent „Ogi, tvoj sat je otkucao“.

Vranješ je rekao da nije bio lep osećaj da to vidi, ali je onda nastavio sa raznoraznim skandalima koji su u senku bacili igračku karijeru.

Obeležili su ga skandali sa pevačicama, a na terenu, jednom se sukobio sa saigračem, koji ga je hvatao za vrat.

U Banjaluci, poslednji skandal mu je tuča sa sinom bivšeg direktora Geodetske uprave RS Miloša Komljenovića.

Svojevremeno je napao i Roberta Prosinečkog, koji ga je izbacio iz reprezentacije BiH dok je bio selektor.

„Sam je sebe diskvalifikovao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagovao i osudio njegove postupke pre izvesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere… Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju“, naveo je Prosinečki za Anadoliju.

BONUS VIDEO – Novakova imperija od Amerike do Srema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar