Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Skandalima nikad kraja.

Srpski fudbal već danima je u centru brojnih skandala kada su nići rangovi u pitanju, a sada je u priči OFK Beograd.

Popularni „romantičari“ bi mogli bez borbe da uđu u Prvu ligu Srbije što bi bio prilično skandalozan završetak sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, OFK Beograd se trenutno nalazi na prvoj poziciji sa identičnim brojem bodova kao i Zemun, kog su savladali nedavno u direktnom duelu za to prvo mesto. Romantičarima je bila potrebna i pobeda u poslednjem kolu protiv BSK Borče, kako bi i zvanično prošli u viši rang, ali do meča neće doći, iako je meč trebalo da bude odigran 3. juna u 17 časova.

Ovu informaciju je prvi preneo portal „Butasport“, a čak je stigla potvrda i poznatom sportskom sajtu „SofaScore“, gde je već upisan službeni rezultat od 3:0 u korist OFK Beograda, kao i na najpoznatijem sajtu za sve lige „SrbijaSport.net“.

Kako se ističe, BSK Borča se odlučila na ovakav potez iz revolta nezadovoljstva, jer su ogorčeni zbog kazne koju su dobili od Fudbalskog saveza Beograda, a ono što im smeta jeste to što iste kazne nisu dobili i Radnički iz Obrenovca i Studentski grad. Ovim porazom, BSK ispada iz Srpske lige.

Ono što je još zanimljivo, jeste i to da je BSK upravo ekipa koja je bila prekretnica ove sezone, pošto su remizirali sa Zemunom (0:0), i to baš kolo pre nego što će tim s Karaburme slaviti u velikom derbiju protiv Zemuna.

BONUS VIDEO Promašaj Alea sa 11 metara u najvažnijoj utakmici Borusije u sezoni