Foto: Starsport

Sve se poklopilo Partizanu. I prilika da sami rešavaju sudbinu, i rezultat u drugom meču da osvoje prvo mesto i stadion pun dece koji je bio najpuniji do sad.

Protivnik bez ambicija, ali sa dovoljno obraza i časti koji nije narodksi rečno želeo da „skine gaće“. A sa druge strane igrači Partizana kao da su prisiljeni a u hladnoj novembarskoj noći izađu na teren umesto da igraju kao da imaju istorijsku priliku za veliki rezultat.

PROČITAJTE JOŠ

Krenuo je Partizan nekako bledo, skoro pa nezainteresovano kao da treba da odradi meč, a ne reši pitanje proleća u Evropi dok su gosti igrali kao da im je u Beogradu biti ili ne biti. Kao da smo u prvih pola sata bili u nekom paralelnom univerzumu što je moglo skupo da košta igrače Partizana. Herojska intervencija Belića kao da je okrenula momentum idomaći tim je počeo da liči na ekipu koji želi u nokaut fazu.

Probudio se Dijabate, igra preselila pred gol Slovackog i samo malo pritiska je trebalo da Partizan iznudi penal i postigne izuzetno važan gol.

Ipak, posle pauze je sve izgledalo nekako tromo i bledo, pa je umesto pobede i prvog mesta, Partizan sada u prilici da se moli da mu žreb ne dovede Lacio, Trabzon ili Bragu.

Popović – Bio je Popović izložen od starta zbog prilično indolentne igre crno-belih, ali te opasnosti uglavnom nisu dolazile do njega. Kada je bilo potrebno, u 30. minutu je sjajno presekao istrčavanjem loptu i izboksovao je daleko od gola. Na startu drugog poluvremena enomenalno skinuo zicer i spasao Filipovića. Sve što je dobro uradio, prosuo je boksovanjem kofd gola Slovackog iako su svi nekako samo posmatrali šta se dešava, a nije ni imao sreće – 6

Foto: Starsport

Urošević – Nije kapiten Partizana u meč ušao kako nas je navikao. Kilavo u odbrani, nakon ofanzive koja je išla na početku sa te strane i loše u napadu sa greškama u dodavanju i nedostattkom ubacivanja. Ipak je kasnije tokom meča defanzivno pokazao šta zna i doprineo usporavanju ofanzive gostiju. U nastavku je krenuo i u napad, imao neke solidne prodore, aonda je očajno intervenisao kod gola i umesto da otkloni opasnost, očajno intervenisao. Imao priliku da se iskupi, ali je umesto da šutira desnom, pokušavao da je namesti na levu nogu i šansa je propala – 5.5.

Marković – Sigurno Marković nije očekivao da će od starta biti najzaposleniji igrač crno-belih, ali je sve što je bilo do njega prilično lako rešavao. Dobijao duele, iznosio loptu, bio miran i generalno ključan u činjenici da Partizan nije od starta upao u minus. Bio je neprelezan i u po zemlji, a posebno u vazduhu. Ipak, kod gola koji je Partizan primio je nekako bio statičan, iako je više bila greška njegovih saigrača – 7.

Foto: Starsport

Vujačić – Bila je na mukama odbrana od starta, a Vujačić neočekivano na udaru, ali nije pravio greške iskusni štoper. Imao je par izletanja i dobrih faulova na sredini kojima je prekidao akcije, a kao i njegov parnjak bio siguran pod naletima na početku meče, možda za nijansu slabiji nego Marković. I on je dao doprinos golu Slovackog jer je krenuo d aiznbaci loptu posle greške Uroševića, a na kraju samo zasmetao Markoviću i Popoviću, pa posle i skrenuo loptu u mrežu – 6.

Filipović – Bio je neizvestan Filipović pred početak ovog meča i možda bi bilo bolje da je ostao na klupi. Mučio se dosta, ispadao, kasnio i u odbrani i u napadu i dozvoljavao mnogo prodora po njegovom boku zbog čega je Slovacko bilo izuzetno opasno po toj strani. Verovao je Petrić d aće biti spreman i pogrešio. To se najbolje videlo na startu drugog poluvremena kada je servirao zicer koji je Popović odbranio -5.

Traore – Falilo je Partizanu da njihovi defanizvni vezni igrači budu agresivniji i ranije seku napade rivala, ali nije to bilo na nivou na koji su navikli navijače. Pokazivao je Traore na momente kvalitet, ali je utisak da su ga prečesto prolazili i da bi sve što je dobro uradio tu prosiapo. Uz to, grešio je i u napadu kod jednostavnih dodavanja. Kako je meč odmicao igrao sve sigurnije, ali je mogao u nastavku da bolje raguje posle asistencija Dijabatea, ali je sve iskomplikovao i upropastio šansu – 6.

Foto: Starsport

Belić – Nije bilo Belića na početku, nije bilo ni njegove agresivnosti i videlo se to po prostoru koji su imali gosti. KAo da je uvek bio na ničijoj zemlji, a ne tamo gde se igra, ali je onda maestralno ušao u šutgostujućem igrau u mrtvoj šansi is prečio siguran gol. To je bio preokret u njegovoj igri, ubrzo je krenuo da dobija duele i da delje mnogo sigurnije na terenu. Razgoropadio se Belić do te mere da ga je bilo na svakom delu terena. Morao d aizađe ranije zbog povrede i Partizan je odmah primio gol. – 6.5.

Menig – Očajno je krilni igrač krenuo u meč sa Slovackom. U stelt modu u kome sam on zna da bude, što je uticalo da Partizan očajno izgleda u napadu. U jednom trenutku se probudio iz sna, napravio sjajan prodor i doturio loptu Dijabateu koji je loše šutirao, ali osim toga bio je nevidljiv do prodora kojim je iznudio korner pre gola. U nastavku Meniga nije bilo nigde na terenu i ovo je jedna od najgorih partija u Evropi u moru njegovih loših mečeva. Malo je falilo d aPartizan primi i drugi gol kada nije ispratio igrača u 86. minutu – 5.

Natho – Nije Natho igrao na nivu na koji nas je navikao, ali je i takav uspevao povremeno da poveže redove Partizana. Trčao i nazad i solidno pokrivao teren, ali su u prvom poluvremenu falile njegove lopte koje donose šanse pred golom rivala. Kada je PArtizana iznenada dobio penal, pokazao hladnokrvnost i rutinski loptu smestio u mrežu. Pokazao je magiju u druom delu kada je driblingom sjajno inicirao kontru i na kraju gurnuo loptu Rikardu za dobru šansu. Bio dobar i u finišu kada je sa Dijabateom pokušao nešto da iskreira – 7

Foto: Starsport

Dijabate – U padu je forme desno krilo Partizna, ali je i na ovom meču svaki njegov ulazak u kazneni rivala bio alarm za uzbunu. Loše je šutirao posle prodora Meniga, pa majstorski servirao zicer Rikardu koji je ovaj promašio. Ipak, samo par minuta kasnije je lukavim udarcem glavom iznudio penal. U nastavku je bio jedan od retkih koji je nešto pokušavao i stvorio nekoliko solidnih situacija, ali nije imao ko da ih isprati – 7.

Gomeš – Igralo se Rikardu i ove večeri i maksimalno se trudio da bude opasan po gol. Na startu mea šutirao iskosa iz ne baš lake pozicije i prvi zapretio, ali posle toga promašio glavom u situaciji u koj obično trese mrežu. Falilo mu je prvih 45 minuta i podrške saigrača, pa je često bio odsečen i samo nemi posmatrač događaja na terenu. Problem je bila i činjenica da je preterano komplikovao što je nerviralo sve na stadionu. Onak, kako samo on to ume kada je u kontrartimu je imao potez ili dva više, Sjajno pokušao glavom u završnii, ali mu je golman odbranio zier. – 6.

Foto: Starsport

Od 72. Andrija Pavlović – Od trenuta kada je ušao, Slovacko je krenulo u ofanzivu i postiglo gol, a APrtizan se uglavnom branio. Ipak, imao šansu u 86. minutu, ali je očajno šutirao – 6.

Od 89. Aleksandar Lutovac – Premalo vremena da bi bio ocenjen.

Od 89. Samed Baždar – Premalo vremena da bi bio ocenjen.

Od 94. Siniša Saničanin – premalo vremena da bi bio ocenjen.

BONUS VIDEO Fudbaleri Crvene zvezde krenuli u Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar