Foto: Printscreen

Predsednik sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", Mirko Poledica otkrio je da su čelnici fudbalskog kluba Borac ucenjivali decu koja igraju za mlađe kategorije ovog kluba.

PROČITAJTE JOŠ...

„Zvali su nas roditelji dece koja igraju za FK Borac 1926 (bivši FK Provo) iz Čačka i obavestili  da su roditelji mlađih kategorija imali sastanak sa upravom kluba koja je od njih zahtevala da svi mališani za 11.500 dinara moraju da kupe opremu jednog proizvođača sportske opreme, a ko to ne učini dobiće ispisnicu“, napisao je Poledica na svojoj Fejsbuk stranici.

Prema njegovim rečima, pored zahteva za kupovinu opreme, u ovom klubu su ukinuli besplatnu članarinu za treće dete i sada će ih svi plačati  uključujući i omladince u iznosu od 2.000 dinara mesečno.

„Po našim podacima u FK Borac 1926 igra i trenira 170 dece. Ovakvo ponašanje kluba i uslovljavanje roditelja još nismo imali u praksi, a kada su nam rekli šta će deca dobiti od opreme za 11.500 dinara sve nam je bilo jasno. U slobodnoj prodaji sve se može kupiti znatno jeftinije, a na velike količine sigurno i više nego duplo jeftinije“, tvrdi Poledica.

„Nažalost, konstantno uništavanje naše dece da bi se drugi okoristili i dalje se nastavlja“, zaključio je predsednik sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram