Novak Đoković. Filip Krainčanić/Nova.rs

Crvena zvezda je otputovala za Kazahstan, gde će u se u sredu od 16 časova sastati sa Kairatom u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković izneo je očekivanja pred duel u Almatiju.

„Kairat ima prednost jer su u stopostotnom takmičarskom ritmu što se videlo protiv Makabija iz Haife, za koga mislim da je kvalitetnija, organizovanija i talentovanija ekipa. Međutim, Kazahstanci su to uspevali da nadomeste na trkačkom planu sa jednom lakoćom i fizičkom dominacijom. Bili su direktni bez mnogo okolišanja, dobri iza lopte, tvrdi, hteli su da dobiju što više duela i u tome uspevali, jer imaju sedam izvanrednih skakača. Radili smo na dosta detalja za ovu utakmicu i što se tiče igre i nekih sitnica koje bi mogle da donesu prevagu na sutrašnjem meču“, rekao je Stanković.

Trener Crvene zvezde se osvrnuo i na vremensku razliku koja čeka njegove igrače u Almatiju.

„Došlo nam je najdalje moguće mesto, ali mi smo profesionalci i njima će takođe biti tako u povratku. Držaćemo se naše satnice i programa, kao da igramo u četiri sata popodne po našem vremenu. Tako ćemo organizovati ustajanje, sastanke i odlazak na stadion. Kada se približavaju ovakve utakmice, treba biti hrabar, inteligentan i organizovan. Ništa nije dobijeno niti izgubljeno. Kada nađeš ravnotežu između ta dva, onda si pobednik. Imam grupu sjajnih momaka i klub je učinio sve u toku prelaznog roka da budemo što jači. Spremni smo fizički i koncentrisani, i ovo je jedna lepa prilika da se i ove godine upišu zlatnim slovima u istoriju“, kazao je Stanković.

Stanković je istakao da su svi u konkurenciji za sastav i da trenutno nema dilemu.

„Hvala Bogu svi su zdravi izašli sa priprema i sada sam na slatkim mukama koga da stavim u tim. Najbitnije mi je da ekipa diše kao jedan. Svi razumemo datu situaciju. Nemam dvojbe oko startnih 11. Svako iz grupe može da doprinese uspehu kluba.“

Novak Đoković je na aerodromu poželeo sreću Crvenoj zvezdi na utakmici u Kazahstanu.

„Videti pred utakmicu jednog velikog hodajućeg pobednika kao što je Novak Đoković daje nam veliku motivaciju i zadovoljstvo. Pre svega što sam video prijatelja i poželeli smo sreću i mi njemu na Olimpijskim igrama i on nama u evropskim utakmicama. Lepo je kada se spoje takve dve energije“, podvukao je Stanković.

VIDEO – Obraćanje Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar