Dragan Džajić Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Fudbalski klub Radnički iu Niša poslao jeotvoreno pismo predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Draganu Džajiću u kojem navodi da je ekipa iz Niša već duži vremenski period nezadovoljna suđenjem.

„Ne dozvolite da bilo ko uprlja Vaše ime i ugled i krije se iza Vas, a da ovako rukovodi fudbalskim sudijama u Srbiji. Predsedniče, fudbalska javnost u Srbiji već duže vreme zaprepašćena je neprofesionalnošću i bahatošću pojedinih sudija i ljudi koji su za njihovo imenovanje odgovorni“, navodi se u pismu Radničkog.

PROČITAJTE JOŠ

Klub iz Niša ističe da je nezadovoljan suđenjem Milana Milanovića.

„Kao što se i Crvena zvezda sada žalila na suđenje Milanovića, pre izvesnog vremena smo i mi zvanično uputili žalbu na istog sudiju zbog njegovog neprofesionalnog suđenja na baraž utakmici Radničkog protiv Inđije. Tada smo se obratili zvaničnim pismom i predsedniku Sudijske komisije Dejanu Fillipoviću, žaleći se na neprofesionalno ponašanje sudije, ali odgovor nismo dobili ni do danas. Filipović nas nikada nije upristojio bilo kakvog odgovora, i ne samo da nikada nije kaznio sudije koje su očigledno oštetile Radnički nego ih je i nagrađivao“, naveo je klub iz Niša.

Ponovili su da ora da dođe do smene.

„I zbog svega toga mi sada ponovo tražimo smenu Filipovića i kažnjavanje sudije Milanovića, jer je nedopustivo to što se radi. Ovo nije problem ni Radničkog, ni Zvezde, niti bilo kog kluba pojedinačno, već je problem srpskog fudbala u potpunosti i ovakvim stvarima se mora stati na put“, ističe se u saopštenju Radničkog.

Klub iz Niša ističe „da problem suđenja u srpskom fudbalu postaje rak rana ovog sporta i da su zato su neophodne hitne reakcije“.

„Neprihvatljivo je da Filipović i njegovi saradnici ignorišu sve probleme prouzokovane njihovim neradom, a sve ovo već dugo traje. Sudije moraju da sude pošteno i mora se formirati organ u FSS-u koji će kontrolisati rad sudija. Srbiji ne treba sudija koji će biti izvršilac želja Filipovića ili bilo kog drugog pojedinca“, navode iz Radničkog.

Radnički je na kraju pisma zatražio da arbitri sude po pravilima igre.

Foto: Sasa Djordjevic/Starsportphoto

„Zato što nema jasne kontrole, suđenja su iz kola u kolo sve gora. Tako će i biti dok se ne utvrdi odgovornost onih koji su doveli srpski fudbal u takvu situaciju. Tražimo da sudije budu pošteni i sude po pravilima igre, a ne da budu egzekutori. Imajući u vidu da Radnički, pa i ceo jug Srbije, nema predstavnike u Izvršnom odboru i Odboru za hitna pitanja, sudije klubove iz ovog regiona smatraju potpuno nebitnim i mogu protiv njih da rade sta god požele“, zaključuje se u saopštenju Radničkog.

Ranije je smenu Filipovića tražio Partizan a zbog izjava na njegov račun je na šest meseci iz fudbala izbačen Ivica Kralj, sportski direktor, a prethodiih dana je bila priča da su isti zahtev imali i iz Crvene zvezde.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar