Foto: EPA-EFE/Stu Forster

Njukasl je potvrdio da je klub i zvanično dobio dozvolu za promenu vlasnika i da je Majk Ešli prodao klub saudijskom princu Mohamedu bin Salmanu.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je konačno ozvaničen sporazum po kojem će novi vlasnik kupiti klub za 300 miliona funti, 18 meseci nakon što je po prvi put ponuda i zvanično poslata. Premijer liga je dala dozvolu nakon što je u Saudijskoj Arabiji rešen problem sa pravima prenosa, jer je zbog četvorogodišnjeg bana televizije „Bein sport“, sve išlo piratskim putem.

Ključan momenat je bilo obećanje saudijskog princa da se Saudijska Arabija neće mešati na državnom nivou u vođenje Njukasla, već će za to biti zaduženi direktori investicionog fonda koji je zvaničan kupac kluba.

Jasir al-Ramajan koji se nalazi na čelu fonda i koji će biti predsednik kluba je izrazio zadovoljstvo zbog kupovine Njukasla.

„Ponosni smo  na to što smo postali vlasnici jednog od najslavnijih klubova u Engleskoj. Hvala navijačaima na velikoj podršci“.

Navijači su dočekali sa oduševljenjem i olakšanjem promenu vlasnika i odlazak omraženog Ešlija, ali će veliki izazov biti reakcije organizacija za ljudska prava.

Ono što je gotovo izvesno od trenutka kada se po prvi put pojavila vest o kupovini je da se sprema novi drim tim i da će Njukasl postati jedan od najbogatijih klubova na planeti.

Pre godinu dana su se spominjala imenapoput Jovića i Benzeme, a videćemo šta nas čeka već u zimskom prelaznom roku.

Gledajte Premiejr ligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Premijer lige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

PROMO

BONUS VIDEO Gol Filipa Kostića protiv Bajerna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar