Foto: Starsport

Dejan Stanković, šef stručnog štaba Crvene zvezde, sumirao je utoske posle remija sa Javorom na svom terenu (0:0) u 12. kolu Superlige.

PROČITAJTE JOŠ

„Nemam šta da zamerim igračima, jer u ovom momentu smo prinuđeni da rotiramo kako ne bi ‘popucali’ do 16. decembra. Promešao sam sastav i samo je falio gol da se utakmica otvori.  Postigli smo najviše pogodaka u ligi, ali dođe momenat kada lopta neće u gol. Mislim da smo efikasni i to smo dokazali od početka sezone. Da smo na vreme pogodili, sve bi drugačije izgledalo, ali logično, kako vreme prolazi i protivnik postaje sve snažniji i teži za savladati. Promašili smo penal, dva zicera, mrtve šanse i zaista je samo falio gol. Utakmica sa Hofenhajmom nije ostavila trag na nas, jednostavno smo bili prinuđeni da rotiramo. Nismo navikli da gubimo bodove kod kuće. Moramo da izvučemo pouke, ali želim da naglasim da preuzimam odgovornost i da mi to nije problem. Znam šta sam radio, idemo dalje, prvenstvo je dugačko, nova utakmica nas čeka već u četvrtak“, rekao je Stanković.

Stanković je potom napravio osvrt na individualni učinak crveno-beih fudbalera.

„Što se Radulovića tiče, on pokriva celu levu stranu. Kada igraš na ‘Marakani’, uglavnom visoko stojiš, a on je bio na prirodnoj poziciji u napadu, videlo se tokom prvog poluvremena. Problem je što je morao da brani gol, ali nije imao toliko defanzivnih zadataka. Ne bih ga stavio na levog beka da smo igrali u gostima, ali mi, kada smo domaćini, uvek visoko stojimo. Zadovoljan sam njegovim odnosom. Što se Spiridonovića tiče, delimično sam zadovoljan, moram da budem iskren, i on i Gavrić mogu bolje, oni su sa loptom na ti, od njih ekipa i Zvezda očekuju više. Rade dobro i pošteno, ali utakmica je merilo. Ivanić je promašio penal, našao se u četiri mrtve šanse, ali treba uzeti u obzir da je odležao dve nedelje zbog korone, da se vratio u trenažni proces, da je dobro radio i da mu fali ritam utakmica. Pokazao je on i dokazao šta je i koliko je bitan za nas“, izjavio je strateg Zvezde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare