Nikolas Taljafiko/Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Svesni su Argentinci šta ih čeka u polufinalu Svetskog prvenstva (utorak, 20, stadion "Lusail").

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Oni ne žele da se prisećaju šta se dogodilo pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji, kada ih je Hrvatska pobedila s 3:0 u grupnoj fazi takmičenja, ali su i te kako oprezni zbog činjenice da „vatreni“ svoje mečeve dobijaju uglavnom u produžecima ili posle penala, kao što je bio poslednji slučaj protiv Brazila, koji je važio za prvog favorita u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ

„Imamo dovoljno iskustva da bismo prošli i posle penala, ukoliko to bude potrebno. U ovakvim takmičenjima uvek imate trenutke kada nije lako. Iskusniji ima prednost. Svako od nas mora da kaže, da patim, da teško mi je, stradam, ali moraš da pređeš preko toga. Hrvati imaju odličan vezmi red, pokušaće da preuzmu kontrolu nad loptom, nad igrom.

Znamo da ćemo patiti. A, u penalima se nikad ne zna, koliko god da vam je golman dobar. Vežbamo penale, znamo da imamo golmana Martineza, ali jedna stvar je trening, a druga utakmica, kada su prisutni navijači, kada smo pod pritiskom. Nikad ne možete da budete smireni 100 posto“ iskren je bio Nikolas Taljafiko, reprezentativac Argentine i bek Liona.

BONUS VIDEO Argentinci luduju: Bez Dijega Maradone ni na plažu