Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Srbija u petak kreće u pohod na Evropsko prvenstvo.

Reprezentativac Srbije Nikola Milenković govorio je o predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će se održati u Nemačkoj.

„Bila su velika očekivanja u Kataru, mogli smo i više da pružimo, nismo uspeli, to ostaje iza nas i okrećemo novu stranicu. Pred nama su kvalifikacije za Prvenstvo Evrope, nema lakih utakmica, u svaki meč moramo ući sa verom u sebe i maksimalnom koncentracijom. Mislim da imamo dobre šanse da se kvalifikujemo, verujem da možemo da ponovimo igre iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo“, rekao je štoper Srbije.

Srbija je na papiru daleko najkvalitetniji tim grupe u kojoj su još Litvanija, Bugarska, Crna Gora i Mađarska, ali bez obzira na to Milenković je istakao da ne postoji strah od eventualnog neuspeha.

Pročitaje još

„Moramo da gledamo nas, nemamo strah, sve respektujemo ali verujemo u sebe i kvalitet koji imamo“, rekao je fudbaler Fjorentine.

Selektor Dragan Stojković Piksi istakao je da nema lakih rivala, kao i da mora postojati veća koncentracija u odbrani.

„Svi igramo i odbranu i napad, dali smo mnogo golova u prethodnim utakmicama, a sigurno da moramo imati još bolju koncentraciju kako bi poboljšali igru u fazi odbrane. Postižemo mnogo golova, ako bi popravili i odbranu bilo bi dobro za sve“, ističe Milenković.

Bivši fudbaler Partizana nije izdvojio posebno nijednu ekipu koja bi bila veća pretnja Srbiji.

„Ne bih nikoga izdvajao. Sve zavisi od nas, mislim da se mi pitamo najviše“, jasan je Milenković.

Srbija kvalifikacije počinje u petak kada će ugostiti reprezentaciju Litvanije od 20.45 časova. Prvoplasirane dve ekipe iz grupe izboriće plasman na Evropsko prvenstvo.

BONUS VIDEO Selektor Dragan Stojković Piksi o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar