FK Crvena zvezda, FK Šerif
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Da je moglo bolje od 1:1, moglo je. Zvezda je pokazala da je bolji tim na terenu od Šerifa, samo to nije pokazao i semafor na stadionu "Rajko Mitić".

PROČITAJTE JOŠ

Ako je nekome potrebna bolja potvrda za ovu tvrdnju, evo vam nekoliko. Prvo, Šerif se branio sa deset igrača na svojoj polovini u situaciji kada je imao igrača više.

Drugo, Zvezda je i sa deset igrača bila opasnija i konkretnija, a gosti su jedinu sreću mogli da traže u nekom kontranapadu i treće – svako malo su i sa igračem više pokušavali da „ućare“ koji minut kada bi se njihovi igrači našli na zemlji.

Aleksandar Dragović je bio staložen u defanzivi Zvezde, Milan Rodić i Marko Gobeljić su bili solidni napred, ali je pozadi Radovan Pankov delovao nesigurno i moraće bolje. Zna to i sam.

U vezi je Seku Sanogo korektno krpio rupe, Gelor Kanga je dobio crveni karton i da nije, mogao je da bude jedan od džokera, jer je gotovo svaka akcija kretala od njega.

O veštini Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića u napadu ne treba ni trošiti reči, njih dvojica su bili i sada najbolji na terenu, ali nisu za to bili nagrađeni golom, dok je Loi Dioni iskoristio poklon koji mu se ponudio u nadoknadi prvog poluvremena.

Sve u svemu, Zvezda je pokazala da je favorit i u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampioan, za nedelju dana, a jedini gol koji je primila, plod je nesrećnih okolnosti.

Kanga je skrivio slobodan udarac, Kastanjeda je solidno šutirao, a Milan Borjan je bio u raskoraku i lopta je ušla. Nema mesta panici, mada Zvezda mora konkretnije u napadu.

Milan Borjan – Sjajno istrčavanje i reakcija u kontri Šerifa, kada je ispucao loptu ispred napadača moldavskog kluba na tridesetak metara od svog gola. Okliznuo se na gol liniji i krenuo u pogrešnu stranu kod gola Šerifa i taj korak udesno je bio dovoljan da ne može da se vrati u levu stranu. Izvrsno istrčao do pola terena da bi presekao kontru Šerifa u 66. minutu i umalo stvorio opasnu šansu za Zvezdu dodavanjem za Kataija koji se nije razumeo s Rodićem. Da nije bilo nesrećnog proklizavanja, moglo bi se reći da je odgirao veoma kvalitetan meč – 5,5.

Milan Borjan
Foto: Starsport

Aleksandar Dragović – Jako dobro izblokirao oštar i nizak šut Ada u devetom minutu. Presekao još jednu potencijalno opasnu kontru Šerifa u završnici poluvremena i pokazao smirenost, koja nije baš krasila Pankova. Izlazio visoko na početku drugog poluvremena. Motrio je na Traorea i skraćivao mu ugao kod ubacivanja, odigrao generalno stabilan meč bez oscilacija, ali ruku na srce, Šerif nije pokazao da je napadački potentna ekipa. Ipak, trebalo je stići svako dodavanje i ispratiti svaki centaršut, a tu je Austrijanac bio kao zid – 7.

Radovan Pankov – Preko njega je Šerif imao prvu i veoma opasnu priliku. Arboleta je skočio posle kornera i sa oko pet metara, samo je sreća spasila Zvezdu, jer je Pankov ostao iza leđa igrača Šerifa. Nesiguran u 25. minutu posle nesporazuma kod kornera Zvezde. Do kraja prvog dela igre imao je još poneku nesigurnu reakciju u dodavanju ili ispucavanju, ali ništa kardinalno. Fino povukao napad, izneo loptu u 53. minutu do preko pola, posle čega je usledio centaršut Gobeljića i udarac Falka. U 77. je imao veliku grešku u dodavanju kada je Šerif imao opasnu šansu – 5,5.

Milan Rodić – Dobro ubacivanje iza leđa Kataija u sedmom minutu, oklevao i zatvoren. U više navrata je tokom prvog poluvremena radio istu stvar i svaki put su gledaoci mogli da računaju na neku opasnost po gol Šerifa. U dve situacije je lepo pročitao i presekao pas kroz odbranu. Jedan je presekao i u napadu u 63. minutu kada je otvorio poziciju za Falka, ali ništa opasnije nije proisteklo iz toga. Do kraja koordinisao sa Dragovićem – 6,5.

Marko Gobeljić – Solidno se dopunjavao sa Falkom na desnoj strani u napadu, ali je u prvom ozbiljnom defanzivnom zadatku Traore uspeo da ga nadtrči u 30. minutu. Sreća te centaršut Traorea nije bio idealan. Osim toga, nije se isticao, izuzev povremenih centaršuteva koji nisu pronašli metu. U nastavku iznudio slobodan udarac u 65. minutu, pa pucao preko gola sa desetak metara iskosa u 72. minutu – 6.

Seku Sanogo – Rizičan povratni pas ka Pankovu u 14. minutu, iskupio se startom na Kastanjedi odmah potom. Zaustavio Žulijena u opasnoj kontri pred istek pola sata igre i dobio žuti karton. Čitavo prvo poluvreme je odigrao energično i korektno, bez ispada i većih grešaka. Imao je rizičan start na počeku drugog poluvremena kada je oborio Kolovosa, pa je bilo malo nejasno zašto ne bude izmenjen, jer je već imao žuti, a preko te pozicije su igrači Šerifa napadali. U organizaciji napada ponekad smetao Kataiju. Na kraju ga jste zamenio Krstičić u 68. minutu – 6,5.

FK Crvena zvezda, FK Šerif
foto: Starsport.rs ©

Gelor Kanga – Formacijski postavljen u liniji sa Sanogom, u praksi se vraćao da bi začinjao napade Zvezde i da loptu ne bi iznosili štoperi. Pokazatelj da je Stanković hteo da kontroliše posed. Probao je da šutira sa 40 metara u 16. minutu. Posle pola sata skrivio slobodan udarac iz kog je Šerif poveo golom Kastanjede, a onda u 40. minutu imao opasan šut za paradu golmana Moldavaca. Centrirao je pre gola Zvezde. Dobio crveni karton u 57. minutu jer je probao da spreči kontru Šerifa i faulirao je Kastanjedu – 5.

Mirko Ivanić – Solidan trk u šestom minutu po levoj strani, dobro se otvorio, izdriblao, ali nije najbolje centrirao. Lepo je asistirao Kataiju, idealno mu namestio loptu petom, ali se posle toga nekako nije video u navali. Tek u finišu je sa Kataijem bio opasan na levoj strani i taj pritisak je krunisan golom. Kontrolisao je loptu, bio je borben u nastavku, nije komplikovao. Jedan koristan dribling i stvorio je sebi prostor za šut preko gola u 68. minutu. Ostao na terenu do kraja, uz Kataija najbolji na terenu – 7,5.

Filipo Falko – Prvi je šutirao ka golu Šerifa u 16. minutu. Katai je probao da uposli Gobeljića, lopta se posle pokušaja centaršuta odbila do Falka i pucao je preko gola. Osim toga, uglavnom je bio veoma dobro zatvoren i okružen nekolicinom igrača Šerifa, pa nije imao prostora za manevar. Prvi je zapretio i u nastavku. Ivanić ga je lepo našao sa levog krila u sredini, ali „Soko“ nije idealno šutirao iz sredine. Novi solidan udarac, ovog puta preko gola, uputio je posle pedesetak minuta igre. Zamenio ga je El Fardu Ben u 76. minutu – 6,5.

Aleksandar Katai – Fantastično kombinovao sa Ivanićem, Mirko mu u 11. minutu ostavio loptu u prostoru iskosa sa leve strane, ali je „Magiko“ dao sebi nešto duži for. Posle toga je u više navrata pokušavao da kombinuje sa Rodićem, prebacio se i na desnu stranu u jednom trenutku i odigrao dobro u prvih 45 minuta. Početkom drugog poluvremena se malo povukao pozadi, što je malo usporilo napade crveno-belih. Tu se videlo koliko je značajan napred. Izblokiran je na šutu u 70. minutu, minut kasnije je poslao fantastičan pas za Ivanića, koji je fauliran pred šesnaestercem, ali to sudija nije sankcionisao. Pred kraj sjajno uklizao protivniku u svom kaznenom prostoru – 7,5.

Lois Dioni – Probao atraktivno da savlada Atanasladisa petom u 20. minutu posle centaršuta Rodića. Malo mu je falilo. Imao jedan pokušaj glavom gde je mogao bolje da reaguje u prvom poluvremenu. Bio je nešto sporiji i bolje čuvan nego protiv Kairata, ali je u finišu prvog dela igre dao gol za 1:1. Čim mu se ukazala poklon prilika nije propustio. Mogao je možda malo više da skoči posle 50 minuta kada je dobio centaršu sa krila, ubrzo je izmenjen – 7,0.

Nikola Krstović – Ušao umesto Dionija u 56. minutu. U prvih desetak minuta uglavnom je pokušavao da pritisne odbranu Šerifa i posle jedne panične reakcije odbrane, Rodić je dobio prostor za ubacivanje. Imao nekoliko dobrih dodavanja, pokrenuo jednu kontru, šutirao u nadoknadi. Možda je mogao i više, ali nije imao mnogo prostora – 6.

El Fardu Ben – Zamenio je Falka. Ušao da osveži napad po desnoj strani, a prvi zadatak mu bio odbrambeni kada je promašio da ispuca loptu na beku. Posle toga je imao dva pokušaja, jalovo je to izgledalo, ali nije imao vremena ni da se propisno zagreje – 6.

Nenad Krstičić – Nije se previše isticao za vreme provedeno na terenu – bez ocene.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare