Foto: FSS

Fudbaleri Srbije uskoro će se okupiti pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, selektor Dragan Stojković Piksi rekao je da nije prijatno zbog toga što je Slaviša Kokeza bio deo afera.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik FSS saslušavan je nedavno četiri sata, na informativnom razgovoru, o čemu je govorio ministar policije Aleksandar Vulin.

Sve tri utakmice biće ekskluzivno prenošene na TV Nova S.

„Mogu da kažem da policija ima značajne sumnje kada je u pitanju istinitost odgovora Kokeze“, rekao je ministar.

Vulin je istakao da je Kokeza odbio poligraf, čak i uz mogućnost da bira na koje pitanje želi da odgovori, a na koje ne.

Ministar je naveo i da je Kokeza kazao da odbija poligraf na savet predsednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića.

„Vrlo je neobično da predsednik Višeg suda odgovara čoveka od toga da sarađuje sa policijom“, rekao je tada Vulin, a tim povodom se oglasio čak i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da ne može da poveruje da je Kokeza, čovek u koga je imao poverenja, odbio da ide na poligraf.

Sve to dešavalo se u vreme fudbalske euforije zbog dolaska Dragana Stojkovića Piksija, koji je skromno i promovisan.

“Promocija kao promocija, meni nije bila potrebna, ali s obzirom da znamo šta se desilo, neprijatna situacija, specifična situacija nas je naterala da spustimo tenziju, to su neki razlozi. Nije bio momenat, nadam se da se mediji neće ljutiti, ja sam uvek otvoren, na raspolaganju ove ili one vrste. Samo nemojte za politiku da me pitate, tu nisam ekspert. Odluka je doneta u saglasnosti sa svima, izvinjavam se ako je neko povređen time, biće vremena da razgovaramo i odgovaramo na sva pitanja. Dali smo saopštenje, razumem medije, da su želeli da budu prisutni, da postave pitanja, ali trudio sam se da objasnim odluke. Sačuvan je mir, FSS funkcioniše bez problema, posao radim svakodnevno, sa saradnicima, šta će biti u budućnosti, ne znam. Maksimalno sam uz FSS fokusiran na mečeve koji predstoje.”

Jedno pitanje direktno se ticalo toga da li je saslušavanje Kokeze uticalo na rad.

“Kao što sam rekao, nije prijatna situacija, ali s obzirom da smo u svakodnevnom kontaktu, što se mene tiče i Saveza, i trenera i ljudi u štabu, sve funkcioniše na najbolji mogući način. Mirno je i ja niti hoću, niti želim, niti ću dozvoliti da se drugačije radi. Želim mir, koncentraciju, da igrači budu spremni za naredne tri utakmice. To će biti fokus, na kojima ćemo raditi. Ovo što se dešava, nema veze sa fudbalom, ili ja grešim. Fudbal tu nije u centru zbivanja, iako te stvari nisu prijatne, naravno.”

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar