Foto: InstagramIsoniasouid/EPA/ETIENNE LAURENT

Teške optužbe.

Menadžerka Sonja Soui optužila je predsednika Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noela le Grea za seksualno uznemiravanje, prenosi AP.

Sonja Soui (37) je u intervjuu za francuski sportski dnevnik „Ekip“ rekla da ju je Le Gre više puta seksualno uznemiravao od 2013. do 2017. godine.

PROČITAJTE JOŠ

On je izjavila da je samo želela da razvije poslovni odnos sa prvim čovekom FFF kako bi promovisala ženski fudbal, a Le Gre, je prema njenim rečima, imao neke druge planove.

„U septembru 2014. pozvao me je. Rekao mi je da sam izvanredna, da sam uspela da uradim neverovatne stvari i da želi da me upozna sa Brižit Enrikes, najvažnijom ženom u Federaciji. Predložio mi je da se nađemo u njegovom stanu u Parizu. Rekao je da se tamo često obavlja sastanke, lakše je, imamo privatnost, pa sam prihvatila. Imala sam 26 godina, bila sam početnik, a on je bio predsednik FFF, to se moralo poštovati“.

Ona je potom iznela detalje.

„Nikada me nije gledao kao menadžera, već samo kao objekat. Bila sam veoma razočarana. Kada sam stigala, videla sam dve čaše šampanjca na stolu. Čekala sam Brižiz, ali ona nije došla. Rekao je: „Znaš, ona nam ne treba. Ako smo dovoljno blizu, mogu ispuniti vaše želje’. Nisam dirala čašu, plašila sam se da je možda nešto stavio u nji, čula sam mnogo priča“.

Nakon što je odbila njegov predlog, Sonnja je napustila stan, ali on nije odustao.

„Ne voli poruke. Više voli da priča telefonom. Dobila sam dosta glasovnih poruka od njega. „Jesi li slobodna večeras? Insistiram!“, „Sonja, popio sam treću flašu. Čekam četvrtu. Veoma sam ljuta jer je to nepoštovanje. Hteo je da dođem kod njega nakon što je popio tri flaše. Za ženu koja pokušava nešto da izgradi, to je bolno“, istakla je ona.

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera zatražila je od FFF istragu o ovom slučaju.

BONUS VIDEO Danijel Aleksić poništen gol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar