Foto: TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Fudbaleri Atletiko Madrida i Hetafea odigrali su jedan od najzabavnijih mečeva u novijoj istoriji ne samo španskog fudbala, već "najvažnije sporedne stvari na svetu" u čitavoj Evropi - 4:3.

U prvom poluvremenu viđeno je čak šest golova, uz tri penala, jedan veliki preokret…

Sve je počelo u devetom minutu, kada je dosuđen penal za Atletiko, ali je Luis Suarez loše šutirao, pa je ostalo 0:0. No, deset minuta kasnije Anhel Korea je odlično reagovao i nakon sjajno ispraćene akcije lako prosledio loptu u mrežu. Osam minuta kasnije Mateus Kunja je majstorski završio akciju nakon lepog pasa u prostor kojim je izašao sam ispred golmana rivala Davida Sorije.

Samo tri minuta kasnije Borha Majoral je dobio odličnu loptu i priliku iskoristio da pogodi tik uz desnu stativu, čime je prepolovio prednost rivala. Ali, to je bio samo uvod u ludnicu.

Naime, za samo četiri minuta Atletiko je doživeo pravi deža vi, pošto su njegovi igrači u 37. pa u 41. minutu igrali rukom u kaznenom prostoru, a oba puta precizan sa penala bio je Enes Unal.

„Tačku na i“ stavio je Korea u četvrtom minutu nadoknade prvog dela veoma lepim skokom i pogotkom glavom.

Nakon 3:3 iz prvog poluvremena bilo je jasno da će u drugom uslediti pad, što se i dogodilo, pa uzbuđenja verovatno ne bi bilo do same završnice da u 58. minutu Felipe nije krajnje pogibeljno startovao i zbog toga dobio direktan crveni karton.

Šansi nije bilo sve do 89. minuta, kada je Mario Hermoso jedan centaršut uspeo da uhvati makazicama i sprovede loptu u mrežu za neverovatan trijumf svog tima.

Samo minut kasnije moglo je da bude 4:4, ali je Nemanja Maksimović bio za dlaku neprecizan, pošto je njegov šut prohujao pored desne stative. Na kraju, velika pobeda Atletika za veru da mogu da ostanu u borbi za plasma nu Ligu šampiona, dok je Hetafe propustio šansu da osvoji vredan bod u borbi za opstanak.

Primera, 24. kolo

Subota

Kadiz – Selta Vigo 0:0

Viljareal – Real Madrid 0:0

Rajo Valjekano – Osasuna 0:3 (0:2)

(Monkajola 8, R. Garsija 40, K. Garsija 90+3)

Atletiko Madrid – Hetafe 4:3 (3:3)

(Korea 19, 45+4, Kunja 27, Hermoso 89 – Majoral 30, Unal pen 37, pen 42)

Nedelja

14:00 Alaves – Valensija

16:15 Levante – Betis

18:30 Real Sosijedad – Granada

21:00 Espanjol – Barselona

Ponedeljak

21:00 Majorka – Atletik Bilbao

Petak

Sevilja – Elče 2:0 (0:0)

(Papu Gomez 70, Mir 76)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Tadić o Mitrovom golu, krađi vremena i nervozi Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar