Foto:Simon Dael / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpski napadač Aleksandar Mitrović postigao je gol za Fulam i ispisao istoriju.

Ovo mu je 31. ove sezone čime se izjednačio na večnoj listi golgetera sa najboljim golgeterskim bilansom u jednoj sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

On je u 57. minutu doveo Fulam u vođstvo na gostovanju Halu i time se izjednačio za Ajvanom Tonijem koji je taj skor ostvario prethodne sezone.

Mitrović je sjajno glavom reagovao na centaršut i u svom stilu poslao loptu u mrežu.

Napadač reprezentacije Srbije će do kraja sezone imati još 16 mečeva da postane apsolutni rekorder i nedodirljiv na večnoj listi.

Fascinantno je da Mitrović ima prosek više od jednog gola po utakmici, što je u ligi koja je poznata kao tvrda i malo efikasna neverovatan učinak.

Fulam je lider na tabeli i imao je pre ovog kola šest bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Uz Tonija, samo je Glen Marej imao 30 golova u sezoni 2012/2013 i niko nije uspeo da pređe tu magičnu crtu, Mitar ima na raspolaganju dosta vremena da postane nedodirljiv.

Kada su u pitanju apsolutni karijerni rekordi, Bili Šarp je rekorder Čempionšipa sa 123 gola na 349 mečeva, kao igrač šest klubova.

Mitrović je 27. na večnoj listi Čempionšipa, ali sa dva kluba u četiri sezone (Njukasl), imao je 72 gola na samo 109 utakmica!

Prema proseku pogodaka na osnovu minutaže, Mitrović je rekorder jer je strelac na svakih 117 minuta i većina igrača koja je ispred njega na večnoj listi samo ima daleko veći staž i broj mečeva u Čempionšipu, srpski špic je imao selidbe u Premijer ligu i nazad.

BONUS VIDEO Če Adams Ponovo Junak Sautemptona, Doneo Bod na Old Trafordu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar