Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Nekadašnji reprezentativac Srbije Neven Subotić je za Dojče vele rekao da je u komotnoj situaciji tokom aktuelne krize.

On je istakao da ne spada u rizičnu grupu, uprkos ozbiljnoj krizi kroz koju prolazi čovečanstvo.

„Ne brinem o finansijskim gubicima i imam pun frižider, za razliku od miliona drugih Nemaca“, rekao je Subotić.

Prema njegovom mišljenju, sistem u Bundesligi je takav da nije predviđen da se igra bez prisustva publike, što će Nemci uskoro uvideti.

„Nemam problem s motivacijom i mogu da igram bez navijača. Ali bojim se da ćemo uskoro uvideti da fudbal ne može da živi bez njih na tribinama. Moj je strah da će sada biti samo kozmetičkih, trenutnih prilagođavanja i promena i da će se ubrzo sve nastaviti po starom“.

Osvrnuo se i na stanje na tržištu.

„Tržište fudbalera je izmaklo kontroli. Verujem ipak da ćemo se za dve ili tri godine vratiti na nivo pre pandemije i da će se fudbaleri opet prodavati za stotine miliona. U fudbalu se pre i iznad svega juri profit, a to mi se nikako ne sviđa“, dodao je Subotić.

On smatra da bi ova kriza trebalo da ujedini svet, ali je sumnjičav da će se to zaista desiti.

„Videćemo kada prvi klub ode na doboš, ko će se i da li će se neko javiti da mu pruži ruku. Tako je i sa kompanijama. Nadam se da će ovo ujediniti svet. On je postao manji nego pre 100 godina i sada je važno popraviti životne uslove svuda. Virus nam je pokazao da ima još mnogo da se radi na prevenciji i organizaciji. Ne može se uvek računati na čistu sreću. Ako svi budu gledali samo sebe, to će značajno uticati na saradnju i solidarnost“.

Srpski fudbaler je ranije govorio o tome kako novac ne bi trebalo da predstavlja vrhunac života.

„Mislim da je vreme da se sve naše vrednosti revalorizuju. Sada je glavno pitanje da li sam spreman da pomognem nekom iako mi je teško. Moramo definisati gde solidarnost počinje u ovom kontekstu, a gde se završava. Nemački fudbal će pokazati uskoro svoje pravo lice, videćemo koje“, zaključio je Subotić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar