Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA

Dejvid Bekam vratio se iz Engleske u SAD gde ga čeka puno posla oko formiranja nove ekipe Majamija, a glavna meta kluba sa Floride je legenda Barselone, Leo Mesi.

PROČITAJTE JOŠ

Bekam je zajedno sa suprugom Viktorijom dobar deo prošle godine proveo u svojoj kući u Kostvoldsu, ruralnom delu Engleske, koji je porodici poslužio kao idealna lokacija zbog pandemije koronvirusa.

Par je potrošio 19 miliona dolara na novi dom u Majamiju u aprilu i popularni Beks sada na miru može da se posveti aktivnostima u klubu u kome je vlasnik i osoba zadužena za sva sportska pitanja.

„Drago mi je što sam se vratio. Čeka nas puno posla“ poručio je Bekam na svom Instagram profilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Treba mu verovati na reč jer su u poslednjih mesec dana Majami napustili sportski direktor Pol Mekdonou, trener Dijego Alonso i kapiten tima, golman Luis Robles, koji je završio karijeru.

Bekam je pre nekoliko dana kontaktirao nekadašnjeg saigrača iz Mančester junajteda Fila Nevila koji bi mogao da se preseli na Floridu.

Nevil je trenutno selektor ženske reprezenacije Engleske, ali se neće još dugo zadržati na toj poziciji pa selidba u SAD deluje kao sve izvesnija.

Ono što mnogo više zanima ljubitelje fudbala je hoće li Bekam uspeti da u Majami dovede jednog od najboljih fudbalera svih vremena, Lea Mesija.

Argentinskom asu ugovor sa Barselonom ističe na kraju sezone i za sada nije poznato hoće li se saradnja nastaviti, ali je Mesi krajem decembra izjavio da ne bi imao ništa protiv selidbe u SAD.

„Voleo bih da zaigram u SAD i okusim život u toj zemlji. Ali ne znam da li će se to dogoditi. Moj plan je da do kraja sezone dam sve od sebe za Barselonu“, poručio je Mesi.

Uprkos diplomatskim odgovorima medijima, Mesi je već kupio stan u Majamiju, što mnogi tumače kao prvi korak ka prelasku u MLS ligu.

Apartman je plaćen preko sedam miliona dolara i nalazi se u luksuznoj, 195 metara visokoj, „Porše dizajn kuli“ koja je otvorena 2017. godine.

Zgrada, između ostalog, poseduje tri lifta za automobile, pa se mezimci mogu parkirati na istom spratu na kome se nalazi i apartman.

Mediji spekulišu da bi Mesi mogao da se preseli u SAD između 2022. i 2023. godine, a da bi društvo trebalo da mu pravi i njegov veliki prijatelj i dojučerašnji saigrač iz Barse, Luis Suarez.

Majami je letos kontaktirao urugvajskog asa, ali je on u tom trenutku želeo da ostane u Evropi pa je eventualni dogovor ostavljen za neku sledeću sezonu.

Možda nije daleko dan kada će Mesi i Suarez obnoviti ubitačnu saradnju i početi da terorišu golmane sa one strane Atlantika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar