Leo Mesi
Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA

Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera sveta u prethodne dve decenije, na velikoj je raskrsnici i u 34. godini mogao bi da razduži dres kluba u kojem je proveo čitavu seniorsku karijeru.

Fenomenalni Argentinac u redovima Katalonaca osvojio je brojna timska i individualna priznanja postavši tako sinonim za aktuelni tim Barselone. Godinama unazad širokoj javnosti Mesi je ekvivalent za tim sa „Kamp Noua“. Pripisuju mu se sve zasluge, ali i kritike kad španski gigant zapne, međutim u takmičarskoj godini iza nas postalo je jasno da Mesi više nije u prilici da na svojim plećima nosi ceo tim.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednja potvrda u nizu, ujedno i najbolnija, stigla je u vidu debakla protiv Bajerna. Ubedljiv poraz (8:2) od Bavaraca ozbiljno je poljuljao Barselonu, a prvi koraci bile su smene trenera Kikea Setijena i sportskog direktora Erika Abidala. Upržnjena mesta zauzeli su Ronald Kuman i Ramon Planes, a španski mediji ističu bi upravo Lionel Mesi mogao da bude naredni koji će napustiti klub.

Za razliku od Setijena i Abidala koji su otišli na inicijativu čelnika kluba, u slučaju Argentinca on je jedini koji se pita, a ukoliko odluči da spakuje kofere u igri je više opcija.

Prva dilema u slučaju da Mesi odluči da ode je da li će se opredeliti da klub napusti ovog leta ili će sačekati istek ugovora i naredne sezone se rastati sa Barselonom kao slobodan igrač.

Četiri lige šampiona, šest Zlatnih lopti…

Od 2004. godine kad je debitovao za Barselonu Mesi je osvojio sijaset trofeja i priznanja. Po šest puta je osvajao Zlatnu loptu i FIFA priznanje za najboljeg igrača, dok je Brarselona sa njim u redovima tokom 16 godina osvojila četiri Lige šampiona, deset puta se popela na državni tron i šest puta podizala pehar Kupa Španije.

Ukoliko Mesijev izbor padne na aktuelni prelazni rok, najbliži njegovom angažmanu prema pisanju „Marke“ su Mančestr siti i Pari Sen Žermen. Međutim, pored poziva Gvardiole i Tuhela iz trke ne treba isključiti ni Inter koji je ranije istakao interesovanje, a koji je prema saznanjima „Gazeta delo sport“ najozbiljniji kandidat da dovede vlasnika šest Zlatnih lopti.

Priča oko prelaska Mesija u milanski klub počela je još u aprilu kad je Masimo Morati, bivši vlasnik Intera, istakao da nero-azuri imaju pravo da sanjaju o Argentincu, a nedeljama pre debakla u Lisabonu celu priču podgrejale su informacije da je otac čuvenog ofanzivca kupio kuću upravo u Milanu.

Jedno je sigurno, kraj Mesijeve ere u Barseloni je neminovan i sve je bliži, a posle sezone u kojoj je katalonski klub ostao praznih šaka u Ligi šampiona, La Ligi i Kupu Španije, izvesno je da su i Argentincu i klubu neophodne promene.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar