Strašno

Nenad Brnović, bivši fudbaler Partizana i doskorašnji trener Sutjeske, oglasio se saopštenjem nakon odlaska sa klupe tima sa Nikšića.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je izneo Brnović nakon poraza od Santa Kolome u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija doneta je odluka da se dve strane rastanu, ali je rastanak obeležio veliki incident tokom kog je ne samo napadnut, već je tom prilikom obezbeđenje kluba navodno repetiralo i pištolj.

Brnovićevo saopštenje objavljeno na portalu Vijesti možete da pročitate ispod:

„Svedoci ste da sam preko medija napadnut od strane sportskog direktora i predsednika kluba, gde sam optužen za sve propuste koji su se dešavali prethodnih godinu dana u Fudbalskom klubu Sutjeska. Tom prilikom iznete su mnoge neistine o meni, mom radu, mojoj ulozi u donošenju svih odluka koje su u nadležnosti uprave kluba. Moj i njihov rad neka oceni stručna fudbalska javnost.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Povod mog obraćanja je, isključivo, nemio događaj koji se desio na sastanku uprave kluba i stručnog staba, na koji smo, uzgred rečeno, pozvani putem medija. Tom prilikom smo moji saradnici iz stručnog staba i ja verbalno, a zatim i fizički napadnuti, sa ciljem da se na takav način prisilimo da podnesemo ostavke.

Nakon našeg insistiranja da, na sportski i kulturan način, rešimo sve probleme i njihove zahteve, usledio je žestok atak, koji je rezultirao povlačenjem pištolja i njegovim repetiranjem od strane pripadnika obezbeđenja stadiona.

Uspeli smo da se bez težih posledica povučemo sa sastanka, gde su nam na izlazu iz zgrade Opštine Nikšić zapretili linčom od strane navijača i da nam više ne garantuju bezbednost. Odmah nakon toga, imali smo susret sa grupom navijača, gde smo u potpuno korektnom i prijateljskom tonu obavili sportski razgovor.

Obaveštavam javnost da sam zajedno sa kolegama iz stručnog štaba slučaj predao policijskim organima i Disciplinskoj komisiji Fudbalskog Saveza Crne Gore na dalji postupak, u nadi da će nas oni zaštititi. Moram da naglasim da je ovo događaj kakav nikad nisam doživeo u fudbalskoj karijeri i nadam se da nijedan moj kolega ovako nešto u budućnosti neće doživeti“, naveo je on.

Brnović je za Partizan igrao od 2004. do 2009. na poziciji zadnjeg veznog, a u dresu crno-belih je doživeo jezivu povredu u vidu dvostrukog otvorenog preloma noge, zbog čega je bio van terena od marta 2006. do septembra 2008. godine.

U karijeri je još nastupao za Mladost Apatin, Hajduk iz Kule, Zetu, Rad, Budućnost iz Podgorice, Mogren i Lovćen, dok je za reprezentaciju Jugoslavije i Srbije i Crne Gore odigrao 16 utakmica.

Kao trener sa klupe je predvodio Zetu i Sutjesku.

BONUS VIDEO Divljanje hrvatskih huligana i propusti grčke policije: Da li je slučaj balkanskog nasilja sa smrtnih ishodima moga da se spreči?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar