NEnad Bjeković i Dragan Stojković Piksi
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nenad Bjeković, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije, prvi je favorit da nasledi Slavišu Kokezu kao predsednik srpske kuće fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

Od odlaska Kokeze, FSS nema glavnog rukovodioca, što bi moglo veoma brzo da se promeni.

Kako prenosi Sportski žurnal, Bjeković je najbliži tome da bude predsednik sa mandatom od 2022. do 2026. godine.

„Iako će izbori biti raspisani 29. novembra na sednici Skupštine, već sada je jasno da će Bjeković sredinom marta naredne godine na izbornoj sednici Skupštine FSS dobiti podršku za definitivno i zvanično preuzimanje predsedničke fotelje. Iskusnom fudbalskom rukovodiocu ide na ruku gotovo sve što se dešavalo u proteklom periodu od odlaska Slaviše Kokeze iz saveza. Takmičenje u Super ligi Srbije prvi put posle gotovo tri decenije protiče bez tenzija i sudijskih lakrdija. Uvođenje VAR tehnologije svelo je greške arbitara i nezadovoljstva klubova na minimum“, piše Žurnal, navodeći da je atmosfera u Savezu trenutno dobra i zbog plasmana na Mundijal.

Podsećanja radi, Zvezdan Terzić je bio prvi predsednik onda je 2008. došao Tomislav Karadžić, a njega je posle dva mandata u maju 2016. nasledio Slaviša Kokeza.

Nenad Bjeković rođen je 5. novembra 1947, a pošto će se ukinuti starosna granica u novom Statutu FSS, koji će biti usvojen 29. novembra, to definitivno otvara vrata kandidaturi.

BONUS VIDEO Piksi: Srbija ima pravo da slavi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare