Foto: EPA-EFE/MATTHIAS HANGST

Rasprodaja u Minhenu.

Bajern iz Minhena je pobedom nad Mančester junajtedom od 1:0 potvrdio prvo mesto i prošao u nokaut-fazu Lige šampiona, ali će prolećni deo borbeza titulu prvaka Evrope dočekati u znatno izmenjenom sastavu.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako prenose bavarski mediji, pre svega Bild, klub bi mogla da napusti petorka koja je učestvovala u poslednjim uspesima tima iz Minhena – Leon Gorecka, Alfonso Dejvis, Džošua Kimih, Serž Gnabri i Matjis de Liht.

Naime, uprava Bajerna nezadovoljna je katastrofalnim izdanjem svog tima protiv Ajntrahta u okviru Bundeslige (poraz 5:1), a Tomas Tuhel, trener Bajerna, izneo je niz zahteva upravi svog kluba.

Najbliži odlasku je Kimih. Nekadašnji nosilac igre tima upao je u krizu od dolaska Tuhela, ne uspeva da se nametne, Tuhel navodno ima sve manje poverenja u njega a i samom Kimihu opada samopouzdanje koje se nekada činilo nedodirljivim.

Za njega su proteklog leta bilo zainteresovani Liverpul i Barselona, a mogao bi da bude najtraženiji igrač ove zime.

Što se tiče ostalih igrača, De Liht je igrač u kog Tuhel nema poverenja, dok bi posebno bolan bio udarac Gorecke. Nekada viđen kao „duša“  Bajerna uz Kimiha, Gorecka ne igra kako je igrao prethodnih sezona, zbog čega Tuhel insistira na kompletnom renoviranju veznog reda, dok će novac pokušati da dobiju od prodaje ove petorke.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar