Nemanja Vidić Foto: Goran Srdanov/Radar

Nemanja Vidić, bivši kapiten Mančester junajteda i reprezentativac Srbije, tokom godina postao je omiljen među mnogim navijačima, ali jedna priča je od njega napravila legendu.

Vidić je 2000. godine stigao na „Marakanu“ i tamo je proveo sledeće četiri godine. Sudbina je htela da prve godine ode na pozajmicu u Spartak iz Subotice, ali i da u Zvezdi pronađe pravog prijatelja.

PROČITAJTE JOŠ

Postao je prijatelj sa Vladom Dimitrijevićem, a to prijateljstvo je prekinuto tragedijom. Dimitrijević je nastradao na treningu.

Prvog oktobra 2001. godine su igrači Zvezde radili lakši trening, a pri samom kraju se Vlada srušio na zemlju. Ubrzo su mu pritrčali Dragan Džajić koji je strčao sa tribina, Jovan Damjanović koji je bio blizu njega, ali i članovi lekarskog tima.

Slobodan Muslin, Goran Zuvić i Miša Bukumirović su pokušali da ga održe u životu do dolaska hitne pomoći koja je stigla tek nakon pola sata.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na putu do Urgentnog centra je preminuo i to na rukama Vidića koji je ostao sa njim do poslednjeg trenutka.

Nešto kasnije je Vidić razgovarao sa Nedeljkom Dimitrijevićem, Vladinim ocem, i samo mu je kratko poručio. Otvori devizni račun. Što pre.

Nedeljko je otišao u banku nedugo nakon otvaranja računa, a službenica ga je pitala da li zna koliko novca ima na računu. Nije znao, ali je mislio da mu je Nemanja uplatio par hiljada evra.

View this post on Instagram

A post shared by Sportmaniak (@sportmaniak__)

Zaprepastio se kada je čuo da je na računu imao 126.000 evra. Odmah je pozvao Nemanju, a on ga je posavetovao da kupi stan u Beogradu.

I da, ukoliko mu nedostaje još novca, samo javi.

Nedeljko je kupio stan u Beogradu, a odlučio je da bude to baš broj 15. Baš onaj broj koji je Vidić nosio na leđima.

Vidić o ovome nikada nije pričao.

BONUS VIDEO Od Vidića ni traga, ni glasa: Čuveni kafić na Old Trafordu odao počast Srbinu, ali izostavio legendu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare