Foto: EPA/ROBIN PARKER

Fudbalski klub Sloboda iz Užica stao je uz Nemanju Vidića, nekadašnjeg "đaka" ovog kluba i kako iz Slobode kažu - legende srpskog fudbala.

Vidić je prethodnih nedelja u centru pažnje srpske javnosti jer je otvorenim pismom kritikovao sistem u kom su korupcija, nameštanja i menadžerske kombinacije, deo svakodnevice.

PROČITAJTE JOŠ:

To je izazvalo reakciju Fudbalskog saveza Srbije i njegovog predsednika Slaviše Kokeze. Najpre je Marko Pantelić, potpredsednik FSS pitao Vidića „čemu nož u leđa“, da bi Kokeza konstatovao da Vidić „ništa ne radi pet godina, a nama soli pamet“.

Ovakav „rat“ preko medija je podelio srpsku fudbalsku javnost, pa jedni pružaju podršku Vidiću, a drugi Savezu.

„Upravni odbor Gradskog fudbalskog kluba Sloboda u potpunosti staje uz svoju legendu i legendu srpskog fudbala Nemanju Vidića“, počinju Užičani svoje saopštenje.

Podržavaju Vidića u mišljenju da su ovakvom sistemu neophodne promene.

„Smatramo da temeljni sistemi vrednosti i principi funkcionisanja srpskog fudbala zaslužuju ozbiljne promene i da je vreme da novi ljudi, a pre svega najveća imena srpskog fudbala, povedu naš fudbal napred. Uz sve poštovanje onoga što je do sada radio gospodin Kokeza, mišljenja smo da fudbalske veličine, kao što je Vidić, po ugledu na slične primere u neposrednom okruženju, treba da budu spasonosno rešenje za naš fudbal“, pišu iz Slobode.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели GFK Sloboda Užice (@gfksloboda_uzice)

Užičani ističu da su ponosni što je štoper koji se najviše proslavio u Mančester junajtedu, sa kojim je osvojio sve na klupskom nivou kao jedan od najboljih igrača, ponikao upravo u Slobodi.

„Ponosni smo na činjenicu da Sloboda kao njegov matični klub staje uz svog Nemanju Vidića i verujemo da je našem fudbalu potrebno nove energije i znanja koje će doprineti da fudbal u svom najboljem izdanju bude proizvod ove zemlje i ovog naroda“, zaključuju iz Slobode.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare