Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Nemanja Matić iskoristio je slobodno vreme koje provodi u izolaciji da odgovori na pitanja pratilaca na Instagramu tokom uživo razgovora.

Srpski reprezentativac i fudbaler Mančester junajteda istakao je da vreme provodi uglavnom trenirajući i u druženju sa decom.

„Koristim vreme da bolje upoznam decu. Uživam u poslednjih mesec dana u društvu troje dece i supruge. Družim se sa klincima, pokušao sam da im pomognem i oko škole, ali se ne snalazim najbolje pa sam to prepustio supruzi“, rekao je Matić.

PROČITAJTE JOŠ

Vezni fudbaler se potom osvrnuo na odrastanje u Ubu.

„Rastao sam u malom mestu 60 kilometara od Beograda. Mestašcetu gde smo se svi poznavali. Većina stanovništva živi vrlo skromno i siromašno, ali smo bili srećni. Imali smo više slobode od današnje dece. Posle škole smo ostavljali stvari kući i odmah odlazili na teren da igramo fudbal, košarku, odbojku… Roditelji nisu znali gde smo, ali su mogli da pretpostave. Živeli smo prilično srećno. Ne mogu da kažem da deca danas nisu srećna, ali je naše odrastanje bilo prilično drugačije“.

Matić je govorio i o lokalnom klubu Jedinstvo kojem nesebično pomaže.

„Neki od mojih prijatelja i rođaka igraju za lokalni tim. Na amaterskom su nivou, ali napreduju, u tri sezone izborili su tri promocije i sad su već na zavidnom nivou. Obećao sam da ću kad završim profesionalnu karijeru još godinu ili dve provesti igrajući za Jedinstvo. Igraću štopera“, otkrio je Matić i dodao:

„Na početku karijere igrao sam na poziciji ofanzivnog veznog, ali sam naglo porastao i izgubio nešto tehnike. Po dolasku u Benfiku trener Žorž Žezus mi je rekao da sam previsok za ‘desetku’ i da na toj poziciji ima previše maestra poput Aimara i Saviole. Rekao mi je da za mene nema mesta pored njih na toj poziciji, ali da me, ukoliko ga budem slušao i trenirao, vidi na poziciji defanzivnog veznog igrača. Tvrdio je da mogu da postanem jedan od najboljih defanzivnih igrača u svetu, slušao sam ga i danas sam u Mančester junajtedu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram
 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare