Eibar
Foto: EPA-EFE/JUAN HERRERO

Fudbaleri i stručni štab Eibara oglasili su se saopštenjem u kojem su izrazili bojazan zbog najavljenog povratka treninzima.

Španski fudbaleri uskoro će se vratiti u trenažni proces, a takva vest izazvala je reakciju igrača i stručnog štaba Eibara koji su se oglasili saopštenjem.

PROČITAJTE JOŠ

„Svesni smo privilegije da uživamo u treninzima i igranju fudbala, i zaista želimo da igramo. Ali, osim što smo fudbaleri, mi smo i ljudi. Kao i mnogi drugi, zabrinuti smo zbog trenutne zdravstvene situacije“, stoji u saopštenju Eibara.

Iz Eibara su pozvali ljude odgovorne za nastavak La Lige da preuzmu odgovornost i daju garancije svim učesnicima.

„Istina je da su se mnogi radnici vratili na posao i to uz manje pažnje i mera opreza nego mi, ali to nije pošteno. Zabrinuti smo da bismo radeći ono što najviše volimo mogli da ugrozimo naše porodice i prijatelje. Preran povratak mogao bi čak i da doprinese novom izbijanju pandemije sa strašnim posledicama po čitavo stanovništvo“, navedeno je u poduci šesnaestoplasiranog kluba Primere.

Špansko prvenstvo prekinuto je posle 27 kola usled pandemije koronavirusa, a prema najavama državnog vrha i ljudi odgovornih za sport, do sredine maja ekipe bi mogle da se vrate treninzima uz posebne mere opreza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar