Nemanja Jović će 2021. godinu zauvek pamtiti. Od talentovanog klinca iz Partizanove omladinske škole, postao je jedan od aduta mašinerije Aleksandra Stanojevića u pohodu na titulu i istorijski rezultat u Evropi.

Stekao je status jednog od miljenika navijača, a iako su ga mučile povrede i virus korona, nije odustajao i nastavio je da radi i da se bori sa žestokom konkurencijom u timu.

PROČITAJTE JOŠ

Jovićev uspon bio je neočekivano brz, svestan je toga i mladi vezista, ali ga optimizam i vera u sopstveni kvalitet ne napuštaju.  Ulog je podignut, očekivanja su veća nego ikad, straha nema.

„Sve se nekako brzo izdešavalo, dobio sam šansu na pripremama. Dobro sam trenirao, debitovao, dao gol. Dobio sam poziv i za A reprezentaciju, stvarno fenomenalna godina. Mlad sam, imam još mnogo da radim, nastaviću ovakvim tempom što više mogu“, kaže Nemanja Jović u razgovoru za Nova.rs.

Iako je malo igrački posustao u finišu godine, a pojedinci već krenuli da sumnjaju u njegove kvaliteta, kaže da ga takve stvari ne dotiču previše.

„Ne obazirem se toliko na negativne stvari, to me uopšte ne zanima. Ja sam uvek fokusiran, treniram 100 odsto i ako ne ide, znam da sam dao svoj maksimum. Pokazao sam koliko mogu i sigurno da su zbog toga očekivanja velika“.

Značajan uticaj na njegov razvoj imale su povrede i zdravstveni problemi baš u trenutku kada je trebalo da pređe na sledeći nivo i etablira se kao jedan od lidera ekipe.

„Povreda kolena me je poremetila, nisam odradio pripreme u potpunosti. Posle sam dobio i koronu, tako da je bilo dosta sitnica koje su me ometale i mislim da će ove godine biti sve kako treba“.

Kada su u pitanju ambicije kluba, svi u prvi plan ističu osvajanje titule koju crno-beli dugo čekaju. Kod mladog Jovića nema previše filozofije na tu temu.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

„Što se tiče lige, mislim da imamo veliku prednost, nemamo poraz u prvenstvu i mislim da ćemo da budemo prvaci“, jasan je Jović.

Partizan čekaju i obaveze u Evropi, a, po opštem mišljenju, izvlačanjem Sparte iz Praga je Partizan imao sreće na žrebu, ali Jović ne očekuje nimalo lak zadatak.

„Sparta Prag je izuzetna ekipa. Gledaćemo ih i pratiti i nadam se pobedi“.

Borba za mesto u ekipi biće žestoka na proleće, a konkurencija na krilnim pozicijama na kojima igra Jović je prilično velika. Međutim, talentovani fudbaler se ne brine mnogo zbog toga.

„Konkurencija je uvek dobrodošla. Marković i Menig su fenomenalni igrači. Na meni je da radim pa ćemo videti šta će šef da odluči“.

Sjajne partije ove godine Joviću su donele poziv Dragana Stojkovića Piksija u reprezentaciju Srbije, doduše u prijateljskim mečevima. Sledeće godine je i Svetsko prvenstvo u Kataru i šansa da se Jović nađe na najvećoj smotri svetskog fudbala.

„Ne razmišljam toliko o tome. Dobio sam poziv za prijateljske utakmice i dobro sam se pokazao. Mister mi je dao priliku, pa ćemo da vidimo. Na meni je da se trudim pa možda i dobijem poziv“.

Nemanja Jović, Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Njegova tržišna cena porasla desetostruko i učinila ga najvrednijim igračem kojeg Partizan ima, a naziru se i ponude velikih klubova u bliskoj budućnosti. Mada mu to nije u prvom planu, Jović zna gde bi voleo da se u budućnosti oproba.

„Trenutno ne razmišljam o transferu iz Partizana. Ovde mi je fokus, ali ako treba da biram, voleo bih da to bude Serija A“.

Neizostavno je bilo i pitanje o Dušanu Vlahoviću, koji je takođe bio dete Partizana i koji je trenutno najveća zvezda u Italiji.

„Naravno da pratim Vlahovića, on je izvanredan igrač, vidi se koliko radi. On je jednostavno fenomenalan“, oduševljen je Jović.

BONUS VIDEO Navijanje Grobara i bakljada navijača Anortozisa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar