Foto: EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Jo Sang Čul, jedan od najvažnijih fudbalera u pohodu Južne Koreje na polufinale Svetskog prvenstva, preminuo je nakon višegodišnje borbe sa kancerom.

Priča o reprezentaciji Južne Koreje koja je 2002. godine došla do polufinala Svetskog prvenstva jedna je od najpopularnijih i najvoljenijih među navijačima širom sveta, a heroj ovog tima bio je tadašnji fudbaler Kašiva Rejsola.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je postigao samo jedan pogodak, i to protiv Poljske na otvaranju prvenstva sveta, Sang je u nastavku takmičenja bio jedan od najboljih pojedinaca i glavni kreator igre koja je ovom timu donela pobedu nad Portugalom u grupi, remi sa Sjedinjenim Američkim Državama, što je bilo dovoljno za prvo mesto u grupi D, nakon čega su usledile pobede nad Italijom (2:1 posle produžetka), Španijom (5:3 posle penala), ali nisu uspeli da dođu do medalje, s obzirom na to da su u polufinalu poraženi od Nemačke 1:0, a potom od Turske u meču za treće mesto od 3:2.

Svojim igrama koje su mu donele mesto u idealnom timu Mundijala uz igrače poput Olivera Kana, Ronalda, Ronaldinja, Sang je privukao pažnju velikog broja evropskih ekipa, bio je nadomak potpisa za Totenhem, ali nije došlo do saradnje.

Nakon neuspelog dolaska u Evropu ostatak karijere je proveo u domovini, gde je po završetku igračke radio kao trener. Poslednja ekipa u kojoj je radio bio je Inčon junajted.

U karijeri je odigrao 139 mečeva, uz 51 gol z ligama, dok je za reprezentaciju na 124 meča postigao 18 golova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar