Foto: EPA-EFE/Daniel Irungu

Vreme ističe...

Potraga za Kristijanom Atsuom, fudbalerom Hataja, još uvek traje, a njegov tim je doneo izuzetno tešku odluku nakon zemljotresa koji je pogodio Tursku u noći između nedelje i ponedeljka.

PROČITAJTE JOŠ...

Uprava kluba za koji je Atsu nastupao odlučila je da povuče ekipu iz daljeg toka turske Superlige.

„Hataj nam je poslao pismo u kom su nas obavestili da neće igrati više ove sezone“, otkrio je predsednik Udruženja klubova Turske.

Ovaj turski tim zauzimao je 14. mesto na tabeli, a u razornom zemljotresu u kom je prema zvaničnim podacima poginulo preko 19.000 ljudi nestali su krilni napadač Kristijan Atsu i sportski direktor Taner Savut. Prethodnih dana iz Turske su stizale oprečne informacije o Atsuu, prema kojima je u više navrata javljano da je pronađen i izvučen ispod ruševina i od samog kluba, da bi potom ipak nove informacije potvrdile crne slutnje – potraga za Atsuom i Savutom još uvek traje.

A tim povodom oglasio se i predsednik Fudbalskog saveza Turske, Mehmet Bujukekši:

„Razgovarao sam sa predsednikom Hataja o Atsuu. Rečeno mi je da je izvučena jedna osoba tamne puti iz ruševina, ali nije bio siguran da li je Kristijan ili ne, situacija je nejasna. Nadam se da je među onima koji su spašeni“, rekao je prvi čovek turskog fudbala.

BONUS VIDEO Srpski spasioci u Turskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar