Foto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia; Pedja Milosavljevic/STARSPORT; Printscreen Youtube; Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ludnica.

Fudbaleri Dinama iz Zagreba odigrali su odličan meč protiv Astane, u Kazahstan nose 4:0 nakon prve utakmice drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona, u narednoj rundi ih čeka atinski AEK, ali bi u Atini mogli da budu lišeni podrške svojih najvatrenijih navijača, „Bed Blu Bojsa“.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako je preneo hrvatski portal Gol.hr pozivajući se na grčke medije, sve je izvesnije da će Dinamo u prestonicu Grčke otići bez svojih navijača zbog zabrinutosti Grka da bi moglo da dođe do ozbiljnih incidenata.

Problem za policiju Grčke predstavlja to što će u Atini takođe igrati Panatinaikos i Olimpik iz Marselja (pod uslovom da ne bude čudesnog preokreta Dnjepra protiv PAO nakon 3:1 u prvoj utakmici). Iako naizgled beznačajno, Grci strahuju da bi moglo da dođe do ozbiljnih incidenata zbog bratskih odnosa navijača Olimpika i AEK-a, odnosno PAO i dinamovih BBB-a.

Kao konkretan događaj koji izaziva strah kod javnosti jeste tuča navijača Crvene zvezde i Dinama 2015. godine, kada su navijači iz Zagreba bili gosti Panatinaikosovih, pa navodno UEFA samo čeka potvrdu ovih parova kako bi i zvanično donela odluku.

Takođe, ista stvar bi mogla da zadesi Hajduk iz Splita, koji čeka boljeg iz dvomeča Beitar Jerusalim – PAOK (0:0 bilo u Grčkoj). Razlog – odnos koji navijači PAOK-a imaju sa navijačima Partizana.

BONUS VIDEO Grobari grme „Uprava napolje“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar