Dušan Vlahović
Dušan Vlahović; Foto: Tanjug/Spada/LaPresse via AP)

Fudbaleri Juventusa igraće u sredu protiv Fjorentine u meču polufinala Kupa Italije.

Dušan Vlahović je ove sezone već bio protagonista mečeva Kupa u dresu Fjorentine, ali je u januaru prešao u Juventus i igraće protiv svog prethodnog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Navijači „viole“ upozorili su ga da mu neće ostati dužni, jer smatraju da je izdao ceo grad Firencu.

Vlahović je otišao u Juventus za 81,6 miliona evra, što ga je učinilo jednim od najskupljih transfera u istoriji italijanskog fudbala.

Ipak, kako su iz kluba poručivali da su hteli da ga zadrže, a apeli nisu urodili plodom, sada će Srbin biti na meti navijača.

„Ceo grad se oseća izdano od Vlahovića, na isti način kao što je bilo i u prošlosti. Vlahović, Kijeza i Bernardeski svi su došli kroz akademiju, ali nikad nisu usvojili identitet ‘viole’. Bernardeski je iz Toskane, Kijeza je ovde bio od desete godine, ali i tako (nije bilo dovoljno)“, kaže Federiko de Sinopoli, jedan od vođa navijača za radio „Punto Nuovo“.

Jasno je da će biti uvreda na račun srpskog špica, posebno ako postigne pogodak protiv ljutog rivala svog novog kluba.

„Tišina nije opcija. Firenca je veoma živopisan grad, pa hladnoća nije baš u našem DNK. Biće reakcije, da li zviždanja, skandiranja ili uvreda, ali biće reakcije. Navijači Fjorentine znaju da će njihove igrače psihološki ojačati ako mogu da pobede Juventus, to je takođe deo fudbala“, kaže De Sinopoli.

BONUS VIDEO: Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar